Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:32

Νεαπόλεως Βαρνάβας «Αλάτι και φως η ζωή των Χριστιανών»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον σημαίνοντα ρόλο που έχουν οι άγιοι ως πρότυπα στη ζωή των Χριστιανών υπογράμμισε στην ομιλία του κατά τη σημερινή θεία λειτουργία ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας στον πανηγυρίζοντα ναό των αγίων Χαραλάμπους και Χριστοφόρου Συκεών Θεσσαλονίκης.

«Ο θάνατος των αγίων αποτελεί ευκαιρία γιορτής και μίμησης της ζωής τους», επεσήμανε ο κ. Βαρνάβας.

Ο μητροπολίτης Νεαπόλεως, αναφερόμενος στο βίο του τιμώμενου αγίου, τόνισε ότι «Η σημερινή γιορτή είναι ευκαιρία για όλους μας να αναθεωρήσουμε την πίστη μας παίρνοντας παράδειγμα την πίστη του αγίου Χαραλάμπους που σε τόσο προχωρημένη ηλικία άντεξε τόσο φρικτά βασανιστήρια».

Εκτός από τη σημασία της τιμής και της μίμησης των αγίων, ο κ. Βαρνάβας στην ομιλία του αναφέρθηκε και στη χαρά που προσφέρει ο εορτασμός τους στους ανθρώπους.

«Βίος ανεόρταστος μακρά οδός απανδόχευτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρνάβας, εξηγώντας ότι «ζωή χωρίς γιορτή είναι σκληρή, δύσκολη να την αντέξεις».

Επεσήμανε δε ότι «Η εκκλησία νοστιμίζει τη ζωή μας με το αλάτι των αγίων του Θεού».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο μητροπολίτης Νεαπόλεως ευχήθηκε «οι άγιοι να γίνουν φως που θα φωτίσει τα σκοτάδια μας αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Επιπλέον, ο κ. Βαρνάβας δεν παρέλειψε να συγχαρεί το κοινωνικό έργο της ενορίας για την καθημερινή προσφορά συσσιτίων στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, προεχείρισε σε πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Βασίλειο Μήλιο, εφημέριο του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ