Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 3:54

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Κασσελάκης: “Η πίστη του καθενός είναι βαθιά προσωπικό θέμα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ειδική αναφορά σε θέματα πίστης και εκκλησιασμού έκανα σήμερα το πρωί μιλώντας στον ALPHA ο πρόεδρος του Σύριζα Στέφανος Κασσελάκης τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών πέρασε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις αντιδράσεις της ιεραρχίας της ελλαδικής εκκλησίας.

Με δεδομένο ότι στους ιεράρχες που αντιδρούν συγκαταλέγεται και ο Μητροπολίτης Κέρκυρας -όπου ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται για το Πάσχα- σε ερώτηση για το εάν θα τον συναντήσει απάντησε πως «εάν είναι εκεί, προφανώς ναι» για να συμπληρώσει πως, «θα πρέπει να με διώξει ο ίδιος», σε περίπτωση αντιδράσεων για την προσέλευσή του στην Εκκλησία.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε πως, «η πίστη του καθενός είναι βαθιά προσωπικό θέμα. Οι λίγες φωνές αντίδρασης φωνές στην Εκκλησία δεν αντανακλούν τις θρησκευτικές αξίες..Όπως έχω πει πολλές φορές, δεν κωλώνω σε τίποτα. Κανείς δεν ανάγκασε την Εκκλησία να βάλει στέφανα σε ομόφωνα ζευγάρια», τόνισε.

«Πρέπει άμεσα να φτιάξουμε ένα σχέδιο να είναι διακριτοί οι ρόλοι κράτους – Εκκλησίας» αντέτεινε στην ίδια κατεύθυνση με βάση την συμφωνία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα. «Θα επανεκκινήσω αυτή τη διαδικασία», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιώντας ότι ο διαχωρισμός θα αφορά και στα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ