Την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γεροντίσσης από την Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Όρους θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τόσο οι κάτοικοι των βορείων προαστίων όσο και της Αττικής γενικότερα στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας όπου θα βρίσκεται μέχρι την Τρίτη 21 Μαΐου.
Η υποδοχή της ιεράς εικόνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Μαΐου στις 18:30 το απόγευμα στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Σαράντα, ενώ αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του μέγα πανηγυρικού εσπερινού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου και στις 21:30 το βράδυ θα ακολουθήσει κατανυκτική αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό.
Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής της ιεράς εικόνας στον ιερό ναό Αγίας Ματρώνης Νέας Ερυθραίας, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, στις 12 το μεσημέρι παράκληση προς την Παναγία την Γερόντισσα, ενώ κάθε βράδυ στις 9 θα τελείται το απόδειπνο και οι χαιρετισμοί προς την Παναγία. Παράλληλα, οι πιστοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.

Η αναχώρηση της ιεράς εικόνας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τρίτης 21 Μαΐου μετά τον εσπερινό και την παράκληση που θα τελεστούν στις 6 η ώρα, ενώ ο ιερός ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7 το πρωί έως 9 το βράδυ προς διευκόλυνση των πιστών.
Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς να προσέλθουν στο μεγάλο αυτό ιστορικό γεγονός για την ενορία με αφορμή την επέτειο των εγκαινίων του ναού.