Δε, 15/07/24 | 21:42

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Νεαπόλεως για Τέμπη: “Δεν μπορεί να συνεχιστεί ο παραλογισμός της αδιαφορίας που στοίχισε τις ζωές τόσων ανθρώπων” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Άστραψε και βρόντηξε το πρωί της Κυριακής από το παρεκκλήσι του Αγίου Διακόνου Φιλίππου που βρίσκεται εντός του τερματικού σταθμού του ΟΣΕ Θεσσαλονίκης ο μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας τόσο για τις ανθρώπινες παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη όσο και για την εγκατάλειψη που παρουσιάζει o σιδηροδρομικός σταθμός της πόλης.

“Χρόνια τώρα κάποιοι φωνάζουν ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός της Θεσσαλονίκης είναι εγκαταλελειμμένος και μυρίζει θάνατο από μόνος του”, σημείωσε φανερά ενοχλημένος ο μητροπολίτης Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας που λίγο νωρίτερα τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και πρόσθεσε σε έντονο ύφος πως, “δεν μπορεί να συνεχιστεί ο παραλογισμός αυτός της αδιαφορίας που στοίχισε τις ζωές τόσων ανθρώπων”.

Ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα υπενθύμισε πως, “η εκκλησία εύχεται για την αποτροπή του αιφνιδίου θανάτου ακριβώς γιατί θέλει ως στοργική μητέρα να προστατέψει από την οδύνη τα παιδιά της”, ενω καταλήγοντας χαρακτήρισε μάρτυρες τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους επισημαίνοντας ότι, “η εκκλησία θα τους μνημονεύει πάντα προκειμένου να μην ξεχαστούν”. 

Φώτο: Μαρία Χαραλαμπίδου/Μητρόπολη Νεαπόλεως

Αμέσως μετά στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού, εκεί όπου θα έπρεπε να είχε φτάσει και η μοιραία αμαξοστοιχία intercity, τελέστηκε δέηση από τον κ. Βαρνάβα για τις πενήντα επτά ψυχές που χάθηκαν τόσο άδικα και ξαφνικα, ενώ συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, άναψαν ένα κερί και προσευχήθηκαν για την ανάπαυση των δικών τους ανθρώπων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ