Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 3:07

ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του 1ου τεύχους του επιστημονικού οργάνου της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την παρουσία ιεραρχών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η παρουσίαση του πρώτου τεύχους του επιστημονικού οργάνου της Μητροπολιτικής Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων με τίτλο «Ανάλεκτα Σταγών και Μετεώρων».

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου στην Αθήνα, χαιρετισμό μεταξύ άλλων απηύθυναν ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος και ο διευθυντής της Ακαδημίας Θεολογικών και Ιστορικών Μελετών Αγίων Μετεώρων δρ Κωνσταντίνος Βαφειάδης.

Τη συζήτηση ωστόσο συντόνισαν η κα Αγγελική Δεληκάρη αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας και η κα Αναστασία Δρανδάκη αναπληρώτρια καθηγήτρια Βυζαντινής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονική σύμβουλος του Μουσείου Μπενάκη.

Παρέστησαν, οι μητροπολίτες Κοζάνης κ. Παύλος, Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, ο πρωτοσύγκελλος της μητροπόλεως Σταγών και ηγούμενος της μονής Μεγάλου Μετεώρου αρχιμανδρίτης Νήφων Καψάλης και αρκετοί τοπικοί παράγοντες από την πόλη της Καλαμπάκας

Το εν λόγω επιστημονικό περιοδικό αναφέρεται σε γραπτές πηγές, αρχαιολογικές μαρτυρίες, στην πολύχρονο ιστορία της τοπικής εκκλησίας, στον πολιτισμικό θησαυρό των Μετεώρων αλλά και στην δράση μεγάλων εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων. Την συγκεκριμένη έκδοση προλογίζει ο μητροπολίτης Σταγών, ενώ χαιρετισμούς απευθύνουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, οι Πατριάρχες Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, Αντιοχείας κ. Ιωάννης, Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ