Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:48

Με βροχή η λιτάνευση στον Άγιο Κωνσταντίνο Κολωνού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εν μέσω βροχής ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις της ενορίας του Αγίου Κωνσταντίνου Κολωνού. Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία, η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη λιτάνευση έλαβαν μέρος οι Μητροπολίτες Προικοννήσου Ιωσήφ και Μαραθώνος Μελίτων, περιστοιχούμενοι από πλήθος ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Κατά τη λιτάνευση, πολλοί ήταν οι πιστοί που έρραιναν με λουλούδια από τα μπαλκόνια τους την εικόνα. Δυστυχώς ο άστατος καιρός και η ξαφνική μπόρα, ανάγκασαν τους υπευθύνους να συντομεύσουν την πορεία της περιφοράς.

Ο Μητροπολίτης Ιωσήφ μεταφέροντας τις ευλογίες του Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου από το σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας είπε πως “αξιωθήκαμε να εορτάσουμε την μνήμη των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου & Ελένης. Ο Άγιος Κωνσταντίνος ένας πραγματικός στύλος της ορθοδοξίας και πνευματικός πλανητάρχης. Και η μητέρα του και πνευματική τροφός του Αγία Ελένη, έθεσαν μαζί τις βάσεις για ένα κράτος που θα στηρίζεται στο Ευαγγέλιο και στον Σταυρό του Κυρίου. Θα ήθελα να μεταφέρω τις ευλογίες του Πατριάρχη του Γένους μας, ο οποίος τίμησε την μνήμη των Αγίων σε δύο ιστορικούς ναούς της Κωνσταντινούπολης. Στο ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη περιοχή Σταυροδρομίου (Ταρλάμπασι) που αποτελεί κόσμημα και καμάρι της Ρωμιοσύνης και στον στο ναό των Αγίων στο Επταπύργιο (Γεντί Κουλέ) των Υψωμαθείων.

Ο προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου π. Κλήμης Φιλίππου, ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον κ. Ιωσήφ που συμμετείχε στις φετινές εκδηλώσεις και με τον λόγο, γέμισε πνευματικά τις ψυχές. Ευχαρίστησε επίσης τον δήμο Αθηναίων για την παραχώρηση της φιλαρμονικής. Έκλεισε λέγοντας ότι “γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Κωνσταντίνου και της Αγίας μητέρας του και θαυμάζουμε το όλο έργο τους. Ας τους μιμηθούμε κι εμείς για να γίνουμε μιμητές Χριστού όπως ήταν και εκείνοι”.

Στη συνέχεια τελέστηκε ιερά Παράκληση, την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις Ακολουθίες έψαλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτιος Γιαννακάκης και η εκλεκτή Χορωδία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ