Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 11:59

Η ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΑΓΙΟ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ

Ιερισσού: “Κάποιοι μας θέλουν ρομπότ και προσπαθούν να βάλουν την τεχνητή νοημοσύνη πάνω από τον θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα – Αναστάσιος Βόπης Υπό τη σκιά των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων τιμήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η μνήμη του πολιούχου της Καλαμπάκας αγίου Βησσαρίωνα στον ομώνυμο ιερό μητροπολιτικό ναό της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στον αρχιερατικό εσπερινό προεξήρχε ο μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Δωρόθεος και Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνας του αγίου Βησσαρίωνος έως την κεντρική πλατεία της πόλης, όπου εψάλη δέηση από τους αρχιερείς και τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας, ενώ φέτος λόγω των συνθηκών το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών δεν απέδωσε τις δέουσες τιμές.

Τον θείο λόγο κήρυξε από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, ο μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του αγίου Βησσαρίωνα αλλά και στην τεχνητή νοημοσύνη την οποία κάποιοι προσπαθούν να την βάλουν πάνω από τον θεό.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτη Θεοκλήτου

«Ορισμένοι πιστεύουν πως είναι ο καιρός να αντικαταστήσει τον Θεό η τεχνητή νοημοσύνη και να φτάσουμε από τον άνθρωπο της σοφίας και της νοημοσύνης στον ανθρωποθεό. Να φτάσουμε δηλαδή πέραν των δυνατοτήτων του ανθρώπου. Κάποιοι μας θέλουν ρομπότ και θέλουν την ρομποτοποίηση του ανθρώπου και μάλιστα ο τεχνολογικός πολιτισμός να υποκαταστήσει το πρόσωπο του ανθρώπου», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Όπως τόνισε μάλιστα, «εδώ μιλάμε για την αλλοίωση και την αλλαγή της ανθρώπινης υποστάσεως, αφού δεν λένε ότι θα διορθώσουμε τους νευρώνες του ανθρώπου στο μυαλό του ανθρώπου, αλλά ότι θα φτιάξουν έτερον άνθρωπο παρά τους υπάρχοντες νευρώνες για εκείνους που είναι γιατροί, επιστήμονες και ιδεολόγοι. Πρόκειται για μία συνεργασία της ιδεολογίας και της επιστήμης των υλικών», επεσήμανε.

Ο μητροπολίτης Ιερισσού ακολούθως ξεκαθάρισε πως, «σπίτι χωρίς θεμέλιο δεν μπορεί να σταθεί. Ζωή χωρίς τον Χριστό, είναι σπίτι χωρίς θεμέλιο. Είναι δοκιμασμένο πείραμα και αποτυχημένο», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως, «όσοι θελήσουν να υποκαταστήσουν τον άνθρωπο με τον ανθρωποθεό και όσοι θελήσουν να αλλοιώσουν την ποιότητα του κόσμου και ιδίως την ανθρώπινη προσωπικότητα θα μαζέψουν χίμαιρες, κεραυνούς και λάσπες. Αυτό λέμε έξω από τα δόντια και κυρίως στους μεγάλους της γης τους λέμε πως αν δεν αλλάξουμε ρότα το μόνο που θα καταφέρουμε να φτιάξουμε με τα χέρια μας είναι ο τάφος της ανθρωπότητας», κατέληξε ο κ. Θεόκλητος.

Ο μητροπολίτης Σταγών με τη σειρά του ευχαρίστησε θερμά τους ιεράρχες για την παρουσία τους αλλά και όλους εκείνους που προσήλθαν για να τιμήσουν τον πολιούχο της επαρχίας. Να σημειωθεί τέλος, ότι στις ακολουθίες παρέστησαν οι αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, σύσσωμη η αγιομετεωρίτικη πολιτεία, καθώς και πλήθος κόσμου που τιμά και ευλαβείται τον άγιο.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ