Τε, 12/06/24 | 17:19

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Δράμας: “Στην εκκλησία δεν ερχόμαστε για να λάβουμε βοήθεια και επιδόματα αλλά τη θεία χάρη”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Καλαμπάκα – Αναστάσιος Βόπης Με αρχιερατικό συλλείτουργο κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για τον πολιούχο της Καλαμπάκας Άγιο Βησσαρίωνα.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της θείας λειτουργίας που τελέστηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Αξώμης κ. Δανιήλ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας), Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Δωρόθεος και Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ο μητροπολίτης Δράμας, αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σταγών για την πρόσκληση παίρνοντας αφορμή από τον τιμώμενο άγιο, σημείωσε πως, «ο άγιος Βησσαρίωνας έχει πραγματικά πολλά να μας πει για τη δικιά μας ζωή και για τον τρόπο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να συναντήσουμε τον Χριστό, αφού ο ίδιος από μικρός ήταν κοντά στο θεό και από τους γονείς του διδάχτηκε την ευσέβεια».

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του Μητροπολίτη Δωροθέου

Όπως τόνισε μάλιστα, «είναι πολύ σημαντικό ένας γονιός να οδηγεί το παιδί του από μικρό στο δρόμο της εκκλησίας», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «ο άγιος όχι μόνο αγάπησε τον Χριστό αλλά έφτασε και στο σημείο να θέλει να αφιερωθεί στο Θεό ολοκληρωτικά».

Παίρνοντας αφορμή από την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο μητροπολίτης Δράμας υπογράμμισε πως, «όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους σηκώνουν το δικό τους σταυρό. Αυτό είναι απαραίτητο και δεν υπάρχει άνθρωπος που θα πει ότι εγώ ξέφυγα από αυτό. Οι άγιοι όμως μας δείχνουν το αποτέλεσμα αυτής της δοκιμασίας που είναι η επίσκεψη της χάρις του Θεού στον άνθρωπο. Οι άγιοι μας γνωρίζουν πως ενεργεί το Άγιο Πνεύμα στη ζωή μας, μας χαριτώνει και μας εξαγιάζει», επεσήμανε.

Ο κ. Δωρόθεος κατέληξε ωστόσο με τη διαπίστωση πως, «στην εκκλησία δεν ερχόμαστε για να λάβουμε ούτε βοήθεια, ούτε επιδόματα, αλλά ερχόμαστε για να λάβουμε θεία χάρη και τότε θα δούμε πως τα προβλήματά μας θα μπούνε σε μία σειρά. Εμείς ζητάμε τη χάρη του Θεού αλλά για να έχουμε τέτοια απαίτηση οφείλουμε ο βίος μας να είναι κατάλληλος».

Από τη μεριά του ο μητροπολίτης Σταγών ευχαρίστησε θερμά τους αρχιερείς που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή του και τίμησαν με την παρουσία τους την πανήγυρη αλλά και όλους τους παρισταμένους εκπροσώπους φορέων και αρχών, καθώς  και τους πιστούς που προσήλθαν ώστε να συνεορτάσουν όλοι μαζί τη μνήμη του πολιούχου αγίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ