Τε, 12/06/24 | 22:03

ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η Καλαμπάκα τιμά τον πολιούχο της Άγιο Βησσαρίωνα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Υπό τη σκιά των καταστροφικών πλημμυρικών φαινομένων σε ολόκληρη τη Θεσσαλία η πόλη της Καλαμπάκας θα τιμήσει την μνήμη του πολιούχου της Αγίου Βησσαρίωνα.

Οι εορταστικές ακολουθίες προς τιμήν του αγίου θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, όπου στα προπύλαια του μητροπολιτικού ναού Καλαμπάκας θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή της τιμίας Κάρας του αγίου Βησσαρίωνος, που φυλάσσεται στην ιερά μονή Δουσίκου Πύλης Τρικάλων. 

Το ιερό θησαύρισμα θα υποδεχθεί ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, ο οποίος στη συνεχεία θα χοροστατήσει στον εσπερινό της εορτής του Τιμίου Σταυρού. Το πρωί της επομένης θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και η τελετή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου παραμονή της εορτής στις 7 το απόγευμα στον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος, θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός του αγίου, κατά τον όποιο θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ (εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και θα συγχοροστατήσουν οι μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Δράμας κ. Δωρόθεος και Σταγών κ. Θεόκλητος. 

Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η μεγαλοπρεπής λιτάνευση της ιεράς εικόνας και της τιμίας κάρας του αγίου, μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλεως, όπου οι αρχιερείς θα ευλογήσουν την αρτοκλασία. 

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το πρωί της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και συγχοροστατούντων των υπολοίπων αρχιερέων που προσεκλήθησαν από τον οικείο μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ