Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 11:58

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΙΤΑΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΑΤΡΑ: Με αρχιερατικό συλλείτουργο τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε ο Ιδρυτής και Προστάτης της των Πατρέων Εκκλησίας Άγιος Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος. Χιλιάδες Λαού καθόλη την νύκτα αλλά και κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας κατέκλυσαν τον υπερμεγέθη ναό και τα πέριξ αυτού προκειμένου να προσκυνήσουν τα χαριτόβρυτα λείψανα του αγίου και τον τίμιο σταυρό του και να ασπασθούν τον πανίερο τάφο του.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Στον Όρθρο της εορτής χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ενώ της θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος. Τον θείο λόγο κήρυξε με αριστοτεχνικό τρόπο και θεολογικό βάθος, ακουμπώντας στα σύγχρονα προβλήματα και στην σύγχρονη κοινωνική κατάσταση, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Μάνης κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία κατά την οποία ο μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, έκλεισε με θεολογική αναφορά στον Απόστολο Ανδρέα και θερμή ικεσία προς τον Θεό και με θερμές ευχαριστίες στους αρχιερείς και με ευχές στα πλήθη των ευσεβών χριστιανών.

Ακολούθησε η μεγαλειώδης και λαμπρά λιτανεία της τιμίας κάρας και της ιεράς εικόνος του Αγίου Ανδρέου στην πόλη των Πατρών, η οποία κατέληξε στα πρόπυλα του περικλεούς ναού του Πολιούχου των Πατρών, όπου έγινε και η απόλυση.

Την Κυβέρνηση εξεπροσώπησε η εκ Πατρών Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ενώ συμμετείχαν οι αρχές σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπαιδευτικές, Δικαστικές κ.α., μαθητές όλων των Βαθμίδων της Εκπαιδεύσεως, τοπικοί σύλλογοι κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ