Τε, 12/06/24 | 19:19

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος αφίχθη στο Μπουρούντι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Κεντρική Αφρική στην πόλη Μπουζουμπούρα της Δημοκρατίας του Μπουρούντι αφίχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Αξώμης κ. Δανιήλ.

Στο Διεθνές αεροδρόμιο Melchior Ndadaye, τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης Μπουρούντι και Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος, ο Επίσκοπος Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σίλβεστρος, ο Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Yasser Elatawi, ο Πρόξενος της Αιγυπτιακής Πρεσβείας κ. Mark Hani, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας κ. Aimable, εκ προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας του Μπουρούντι κ. Evariste Ndayishimiye, ο Επίτ. Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεώργιος Κουκούλης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Άλκης Μάκος, οι Πατριαρχικοί Επίτροποι Γκόμα Αρχιμ. Τιμόθεος και Μπούνια Αρχιμ. Πολύκαρπος, καθώς και ο Ιερός Κλήρος της Μητροπόλεως υπό τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Βασίλειο Bonane.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την δεύτερη, μετά την εκλογή του, επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Μπουρούντι. Η προηγούμενη ιεραποστολική επίσκεψη είχε πραγματοποιηθεί το έτος 2013, κατά την τελετή ενθρονίσεως του κ. Ιννοκεντίου. Ας σημειωθεί ότι η Ιερά Επισκοπή Μπουρούντι και Ρουάντα ιδρύθηκε διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 6η Οκτωβρίου 2009, ενώ φέτος συμπληρώνονται πέντε έτη από την 26η Νοεμβρίου 2018, όπου ανυψώθηκε σε Ιερά Μητρόπολη.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιννοκέντιος, εκ μέρους όλων των παρευρισκόμενων κληρικών και λαϊκών, ευχαρίστησε τον Πατριάρχη για την πατρική αγάπη που περιβάλει την ιεραποστολική Μητρόπολη του Μπουρούντι και της Ρουάντα και ευχήθηκε ευλογημένη διαμονή. Ο Πρέσβης της Αιγύπτου κ. Elatawi εξέφρασε την χαρά της αφίξεως του Πατριάρχου στο Μπουρούντι καθώς και τις ευχές του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ