Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 21:34

Η ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΛΙΤΑΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η Πάτρα τίμησε τον Πολιούχο της Άγιο Ανδρέα 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο τιμήθηκε σήμερα το πρωί η μνήμη του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή πανηγυρίζοντα ναό της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προέστη ο μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγος, Ηλείας κ. Αθανάσιος, Ιερισσού κ. Θεόκλητος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος, Αιτωλίας κ. Δαμασκηνός, Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, Πατρών κ. Χρυσόστομος και οι επίσκοποι Τεγέας κ. Θεόκλητος και Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος αναφέρθηκε στην αθανασία του ανθρώπου σημειώνοντας πως «υπάρχουν τέσσερα είδη αθανασίας όπως το γράφει και ο άγιος Σωφρόνιος ο Αγιορείτης. Η υλιστική αθανασία, δηλαδή ότι τα άτομα είναι αμετάβλητα, η ιστορική αθανασία κατά την οποία ο άνθρωπος ζει στην μνήμη των γενεών στους αιώνες, η πανθεϊστική αθανασία που δέχεται ότι ο κόσμος προέρχεται από κάποια απόλυτη πηγή και πρέπει να επιστρέψει και να αφανισθεί μέσα σε αυτήν και η κατά Χριστόν αθανασία η αιώνια ζωή εν Χριστώ».

Όπως τόνισε μάλιστα «αυτή η κατά Χριστόν αθανασία έχει νόημα και είναι αληθινή. Ζούμε σε μια κοινωνία που τα πάντα μας δημιουργούν ασφυξία επειδή ποθούμε την αιώνια ζωή αλλά έχουμε το θνητό και παθητό σώμα. Ο όσιος Ιουστίνος ο νέος Πόποβιτς μας λέει ότι ο άνθρωπος χωρίς Χριστό είναι ζευγμένος στο ζυγό του χρόνου και του χώρου και αισθάνεται μια παράξενη φιλοξενία σε αυτόν τον κόσμο και ζει ως μελλοθάνατος χωρίς ελπίδα. Είναι σαν μια πυγολαμπίδα μέσα στην νύκτα και η επίγεια ζωή του είναι μια αδιάκοπη πάλη με τον θάνατο».

Καταλήγοντας ο ιεράρχης επεσήμανε πως «οι άγιοι όπως ο άγιος Ανδρέας μας δίδαξε ότι ο Χριστός αναστήθηκε εκ νεκρών και ζει στους αιώνες. Αυτός είναι η αιώνια ζωή και με τον Χριστό εν τη Εκκλησία μπορούμε να ικανοποιήσουμε την δίψα της αθανασίας και της αιώνιας ζωής. Ζώντας μέσα στην Εκκλησία όπως το δείχνει ο άγιος Απόστολος Ανδρέας, μπορούμε να μείνουμε στην μνήμη των ανθρώπων αλλά κυρίως στην μνήμη του Θεού και της Εκκλησίας».

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε δοξολογία και στη συνέχεια λιτανεύθηκαν στους δρόμους της πόλης η τιμία Κάρα και η ιερά εικόνα του Αποστόλου, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ