Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:24

ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

Την αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου θα τιμήσει ο φερώνυμος ναός της Λεωφόρου Βουλιαγμένης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα θα εορτασθεί και φέτος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα ιερό ναό οδού Βουλιαγμένης.

Την Δευτέρα 28 Αυγούστου παραμονή της εορτής στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου. Ακολούθως στις 10 το βραδύ θα τελεστεί κατανυκτική αγρυπνία.

Την Τρίτη 29 Αυγούστου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η παράκληση του αγίου.

Το απόγευμα της Τρίτης στις 6:30 θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του αγίου σε δρόμους πέριξ της ενορίας.

Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς της Αττικής, να προσέλθουν στις πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες, ώστε όλοι μαζί προσευχητικώς να τιμήσουν τη μνήμη του εορταζόμενου αγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ