Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 6:13

ΜΕ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΗ ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Η Κατερίνη γιόρτασε την Πολιούχο και Προστάτιδά της Αγία Αικατερίνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αρχιερατικό συλλείτουργο και πάνδημη λιτάνευση της εικόνας και των λειψάνων ο λαός της Κατερίνης τίμησε την πολιούχο και προστάτιδα της πόλεως Αγία Αικατερίνη.

Την παραμονή της εορτής στον καθεδρικό ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε ο αρχιερατικός εσπερινός για την αγία μεγαλομάρτυρα. Του αρχιερατικού εσπερινού χοροστάτησε και κήρυξε ο επίσκοπος Ρωγών κ. Φιλόθεος, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Επίσης παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι μητροπολίτες Ύδρας κ. Εφραίμ, Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, οι  επίσκοποι Σκοπίων κ. Δαυίδ εκ της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος και ο οικείος μητροπολίτης κ. Γεώργιος.

Συμμετείχε πλήθος ιερέων της μητροπόλεως Kίτρους και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν τον καθεδρικό ναό της πόλεως στον οποίο οι Κατερινιώτες τιμούν την πολιούχο τους και προσκυνούν την εφέστιο εικόνα της και το απότμημα του ιερού λειψάνου της.

Το πρωί της Παρασκευής τελέστηκε το αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους αρχιερείς που τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη μνήμη της Πολιούχου και Προστάτιδος της Κατερίνης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της πόλης και όλους τους ιερείς για την ενεργό συμμετοχή, συμπροσευχή και παρουσία τους στην εορτή της Αγίας Αικατερίνης της θαυματουργού.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της εικόνας και του ιερού λειψάνου της Αγίας Αικατερίνης καθώς και της ιεράς εικόνας της Παναγίας Βρεφοκρατούσης «Ρίζης του Ιεσσαί» (προσφυγικού κειμηλίου προερχόμενου από τον Ναό Αγιόυ Παντελεήμονος Κούμβαου Ανατολικής Θράκης) στους κεντρικούς δρόμους της Κατερίνης. Τη λιτανεία συνόδευσαν τιμητικά η μπάντα του Δήμου Κατερίνης, διάφοροι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του νομού, το Σώμα Προσκόπων και το Σώμα Σαμαρειτών-Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ