Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 15:52

Το Αιγάλεω πανηγύρισε την “νύμφη” του Χριστού, Αγία Αικατερίνη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Αικατερίνης της πανσόφου, στην Μητρόπολη Νικαίας και το Αιγάλεω, όπου υπάρχει ενοριακός ναός επ’ ονόματι της Αγίας.

Σήμερα στον Όρθρο και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από το Orthodoxia.Info, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, συμπαραστατούμενος από ιερείς της περιοχής.

Αξιοσημείωτη η παρουσία πολλών νέων παιδιών και ιδιαιτέρως μαθητών και μαθητριών από τα παρακείμενα σχολεία, που παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία από νωρίς το πρωί.

Σε αυτά τα παιδιά, που είναι η ελπίδα και το μέλλον του τόπου, έκανε κάλεσμα ο Μητροπολίτης Αλέξιος, να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες “σειρήνες” που μιλάνε για αθεϊα, ανηθικότητα και έκλυτη ζωή και να ακολουθήσουν τον δρόμο της εν Χριστώ ζωής, τον δρόμο που βάδισε και η Αγία Αικατερίνη. Κατέληξε λέγοντας πως “μόνο μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η σωτηρία του ανθρώπου”.

Εν συνεχεία τελέστηκε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους της ενορίας, με την συμμετοχή της φιλαρμονικής της Αστυνομίας και εκατοντάδων πιστών.

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ