Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 14:34

Περιστερίου: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αποκόψει τις ρίζες από τον νεοέλληνα”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Mε σαφή αναφορά στην ανάγκη διαφύλαξης του πολιτισμού και τις ρίζες του νεοέλληνα, ολοκληρώθηκαν απόψε οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης & Ανάληψης Κυρίου Περιστερίου.

Με αφορμή το πρόγραμμα παρουσίασης παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Ναού, που πραγματοποιείται μετά την λιτάνευση της εικόνας, ο Μητροπολίτης Περιστερίου Κλήμης κάλεσε τον κόσμο να μην αποκοπεί από την παράδοση και την ιστορία του έθνους.

“Η διαχρονια της ιστορίας, της γλώσσας και των εθίμων που περιλαμβανει και την θεία λατρεία είναι οι ρίζες του νεοέλληνα. Και όποιος επιχειρήσει να τις αποκόψει δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει. Δεν θα το επιτρέψουμε σε κανέναν αυτό. Οφείλουμε να σεβόμαστε τον πολιτισμό μας. Και πολιτισμός δεν είναι μόνο να χτυπάμε την καμπάνα της εκκλησίας. Είναι και η διάσωση της γλώσσας, της ιστορίας και των εθίμων μας”.

Μετά τη λιτάνευση της εικόνας, όπου προεξήρχε ο Μητροπολίτης Περιστερίου, ο κ. Κλήμης παρακολούθησε το χορευτικό πρόγραμμα του ναού που πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι Πλατεία πίσω από το ναό και επαίνεσε τον εφημέριο π. Ανδρέα Πλώτα για τις πολιτισμικές δραστηριότητες που διοργανώνει.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο ναός διαθέτει ένα αξιοζήλευτο χορευτικό σύνολο 80 ατόμων και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του κ. Γιώργου Σιφναίου.

Ο εφημέριος του ναού, π. Ανδρέας Πλώτας αφού πρώτα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων τους κληρικούς και λαικούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας, επαίνεσε το έργο το έργο που γίνεται στο χορευτικό τμήμα του ναού λέγοντας πως «αγαπάμε την παράδοση και τον πολιτισμό και για αυτό έχουμε σκοπό να διασώσουμε και να διαδώσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ