Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 23:08

Νέα παιδική έκδοση της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία παρουσιάζει μια νέα παιδική έκδοση, μια απόδοση ενός ιδιαίτερου έμμετρου κειμένου στα ελληνικά, που γίνεται για πρώτη φορά σε ένα τόσο πιστό στα βιβλικά γεγονότα και προσεγμένο κείμενο. Το «Σχέδιο του Θεού, μέσα από ιστορίες της Βίβλου» είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-7 ετών. Περιέχει τα βασικά γεγονότα της Βίβλου μέσα από ιστορίες με έμμετρη αφήγηση. Με μια χαριτωμένη και τρυφερή εικονογράφηση, αυτές οι ιστορίες της Βίβλου είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να διαβάζονται ως μια ενιαία και ολοκληρωμένη ιστορία. Τα παιδιά διδάσκονται τα βιβλικά νοήματα με ευχάριστο τρόπο αφού η έμμετρη μορφή βοηθά το παιδί να αφομοιώσει τα κείμενα και ενισχύει την ανάμνηση αυτών. Επίσης προσφέρει μια ευχάριστη ανάγνωση για τον γονέα και τον δάσκαλο.

Ξεκινώντας από τη δημιουργία του κόσμου και καταλήγοντας στην Ανάσταση του Κυρίου, τα παιδιά γνωρίζουν γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκες όπως η ιστορία του Κήπου της Εδέμ, ο Κατακλυσμός του Νώε, ο Πύργος της Βαβέλ, ιστορίες των Αβραάμ, Ισαάκ, Ιωσήφ, τα γεγονότα της Αιγύπτου, ο Μωυσής, η Έξοδος, οι Δέκα Εντολές, τα Τείχη της Ιεριχούς, Δαυίδ και Γολιάθ, αλλά και της Καινής Διαθήκης όπως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, η Γέννηση του Κυρίου, ο Ιησούς στον Ναό, η Βάπτιση του Κυρίου, οι μαθητές Του, ο Γάμος στην Κανά, η Σαμαρείτισσα, τα θαύματα του Κυρίου, ο Χορτασμός των Πέντε Χιλιάδων, οι Παραβολές, ο Χριστός ευλογών τα παιδιά, οι Μακαρισμοί, ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα, ο Μυστικός Δείπνος, η Σταύρωση και η Ανάσταση.

Η απόδοση του έμμετρου αγγλικού κειμένου στα ελληνικά έγινε από την Ευλαμπία Τσιρέλη, Υπ. Δρ Βιβλικής Θεολογίας ΑΠΘ, εκπαιδευτικό και συγγραφέα.

Το πρωτότυπο κείμενο είναι της Cecilie Fodor. Η ιδέα και  η εικονογράφηση είναι του Gustavo Mazali. Με γερό και πολυτελές σκληρό εξώφυλλο, σε διαστάσεις 25,5x23x2.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο, πατώντας εδώ ή να το αναζητήσετε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ