Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:55

ΤΟ ORTHODOXIA.INFO ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΟΜΟΤΙΜΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Στη μνήμη ενός δασκάλου της Καινής Διαθήκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Δεν είναι η απαρίθμηση των ακαδημαϊκών τίτλων ή οι διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, δεν είναι το εύρος της επιστημονικής πρωτοπορίας ούτε το πλήθος των συμμετοχών σε διεθνή συνέδρια που περιγράφουν την προσωπικότητα και το ήθος ενός δασκάλου, αλλά αυτό που αφήνει στους μαθητές του. Και δεν υπάρχει αμφιβολία πως όσοι μαθήτευσαν κοντά στον Ιωάννη Καραβιδόπουλο έχουν, εκτός όλων των παραπάνω, να θυμούνται το αδιάλειπτο ενδιαφέρον του, ώστε οι έρευνές του στον κόσμο της Καινής Διαθήκης να μην είναι μια στείρα ακαδημαϊκή προσέγγιση, αποκομμένη από τη διακονία του πληρώματος της Εκκλησίας, αλλά να την υπηρετεί και να αφουγκράζεται τις ανάγκες της.

Από αυτή την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Εκκλησία υποκινούμενος πάντοτε ανέλαβε από πολύ νωρίς πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεταφραστικό έργο της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας, συμμετέχοντας με άλλους συναδέλφους του στην εκπόνηση της πλέον έγκυρης επιστημονικά και θεολογικά μετάφρασης της Καινής Διαθήκης στα νέα Ελληνικά. Την εγκυρότητα της μετάφρασης αυτής επιβεβαιώνουν με τις υπογραφές τους όλες οι ελληνόφωνες ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και τα Υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου. Από την ίδια αγάπη και το ενδιαφέρον για την Εκκλησία και τη λειτουργική της παράδοση υποκινούμενος, εργάστηκε με ιδιαίτερη φιλοτιμία για την ανάδειξη της αξίας του βυζαντινού κειμένου της Καινής Διαθήκης και τη συμπερίληψή του στην κριτική έκδοση των Nestle-Aland της Γερμανικής Βιβλικής Εταιρίας, της οποίας υπήρξε μέλος της πενταμελούς εκδοτικής επιτροπής.

Το orthodoxia.info αποχαιρετά με βαθιά θλίψη και συγκίνηση τον διεθνώς διακεκριμένο Ομότιμο Καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ιωάννη Καραβιδόπουλο, ο οποίος υπήρξε στενός συνεργάτης και αρθρογράφος του. Ένας ευγενής άνθρωπος, με ήθος και συνέπεια, που με προθυμία και αφοσίωση στην καινοδιαθηκική έρευνα και μελέτη παρέμεινε πιστός στο εβδομαδιαίο “ραντεβού” με το αναγνωστικό κοινό του orthodoxia.info.

Η διεύθυνση και οι συνεργάτες του orthodoxia.info εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Καθηγητή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ