Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:21

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Μάκρη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με κάθε επισημότητα και τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ναό στη Νέα Μάκρη.

Στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε με την παρουσία εκατοντάδων πιστών προέστη ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας, αρχιμανδρίτης Νικάνωρ Καραγιάννης, συμπαραστατούμενος από ιερείς.

Στο κήρυγμα του είπε πως “Η μνήμη της Αγίας Μαρίνας μας λέει ότι οι εορτασμοί οι τιμές τα πανηγύρια, τα ταμάτα και τα θρησκευτικά είδη είναι γέφυρες όμως μπορεί να γίνουν και τειχη υψηλά χωρισμού από την αλήθεια. Και αυτό γιατί ανοίγουν το δρόμο προς νέα είδωλα και νέους φανατισμούς”.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι “οι αγιοι όπως και ο Θεός ζητάνε από εμάς πιο πολύ από την τιμή την μίμηση. Περιμένουν τον προσωπικό αγώνα του καθενός μας. Χωρίς αυτόν η χάρη τους είναι μάταιη και αδύναμη. Η αγάπη του Θεού ξεχύνεται προς όλους μόνο όμως οι αγωνιστές θα την νιώσουν σαν δύναμη”.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας της αγίας Μαρίνας, ενώ λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Σπηλιώπουλος ευχαρίστησε τους ιερείς που προσήλθαν στον πανηγυρικό εσπερινό και όσους εθελοντικά εργάστηκαν για την διοργάνωση της πανηγύρεως.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θεόδωρος Βουρλής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ