Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 6:19

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στον ιστορικό ναό του Αγίου Παύλου οδού Ψαρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Παύλου στην οδό Ψαρών, επί τη μνήμη του Αγίου Αποστόλου των Εθνών Παύλου.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Μοζαμβίκης Χρυσοστόμου. Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος και του λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας και του Δήμου Αθηναίων και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Στη λιτάνευση συμμετείχε πλήθος ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αλλά και άλλων Μητροπόλεων του λεκανοπεδίου. Συγκινητική στιγμή της λιτανείας, η στάση για δέηση μπροστά στο σπίτι του Μητροπολίτου πρώην Ν. Ιωνίας Κωνσταντίνου και η καθιέρωμενη προσκύνηση του λειψάνου του Αγίου Παύλου.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ιερό Ναό ο προϊστάμενος του Ναού Αρχίμανδρίτης π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τους Αρχιερείς και τους ιερείς που χθες και σήμερα συμμετείχαν στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ενορίας, τους συνεργάτες και εθελοντές που κοπίασαν για να ετοιμάσουν την πανήγυρη. Έκλεισε κάνοντας κάλεσμα στους πιστούς να στραφούν προς την παράδοση και τις ρίζες για να αντιμετωπίσουν τις επερχόμενες δυσκολίες, με αφορμή παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση που θα λάμβανε χώρα στο προαύλιο του Ναού. Tέλος επικαλέστηκε την Χάρη του Αγίου για όλους, ενώ προέτρεψε να αντλήσουν δύναμη και υπομονή από τον έφορο της ενορίας Άγιο Παύλο.

Ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την άδεια να προεξάρχει της λιτανείας, καθώς και τους εφημερίους του ναού για την αγάπη τους καθε φορά που προσκαλείται στις πανηγύρεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ