Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 14:49

Με το παράσημο του Αγίου Διονυσίου τιμήθηκε ο ΠτΔ – Παυλόπουλος: “Ο βίος του Αγίου Διονυσίου είναι ζωή και πράξη η οποία εμπνέει”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με το παράσημο του Αγίου Διονυσίου, την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως Ζακύνθου, τιμήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για τα 300 χρόνια από την μετακομιδή του σκηνώματος του Αγίου Διονυσίου από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος “η τιμή αυτή δεν αφορά το πρόσωπό μου, αλλά τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο βίος και το παράδειγμα του Αγίου κληροδοτούν όχι μόνο στην Εκκλησία αλλά και στην πολιτική ζωή του τόπου, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες”.

Τόνισε πως “ο βίος του Αγίου Διονυσίου είναι ζωή και πράξη η οποία εμπνέει και εμπνέεται από τα διδάγματα της χριστιανοσύνης. Θα μπορούσε κάποιος να πει για τον Άγιο Διονύσιο ότι ήταν αθλοφόρος αρχών και αξιών. Η αγάπη η αλληλεγγύη και η οικείωση που υπηρέτησε ο Άγιος Διονύσιος, ήταν βάση του πολιτισμού μας. Μας έδειξε τι σημαίνει αγάπη που δεν περιορίζεται σε κάτι απλό αλλά φτάνει μέχρι την αγάπη για τον πλησίον, που είναι η βάση για τον ελληνικό πολιτισμό. Αυτό δίδαξε ο Άγιος Διονύσιος με την ζωή. “Αγαπήσεις τον πλησίον σου, ως σεαυτόν” που είναι η υπέρτατη αρχή που κορυφώθηκε με την Σταύρωση του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού”.

Τέλος, τόνισε ότι “το επίκεντρο της ανθρωπότητας είναι ο ίδιος ο άνθρωπος. Οι αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης  που θα του επιτρέπει να δημιουργήσει για να γίνει εικόνα και ομοίωση του δημιουργού του”.

Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος ξεναγήθηκε από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο στο Μουσείο του Αγίου Διονυσίου με κειμήλια και προσωπικά αντικείμενα του Αγίου, ενώ έδειξε ενδιαφέρον να μάθει τι μέλλει γενέσθαι για το καστρομονάστηρο των Στροφάδων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ