Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 16:01

ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Αντιπροσωπεία του συνοδικού γραφείου προσκυνηματικών περιηγήσεων συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή των εόρτιων εκδηλώσεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη θρονική εορτή του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου. 

Την αντιπροσωπεία δέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά και πατρική αγάπη στο γραφείο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος τόνισε ότι τους υποδέχεται σαν στο σπίτι τους. Στην συνάντηση ο Παναγιώτατος ενημερώθηκε για τις τελευταίες δράσεις του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και για τις επικείμενες νέες του δράσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη συνέχεια συνέστησε την αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην άρτι αφιχθείσα επίσημη αντιπροσωπεία του Βατικανού, η οποία επίσης θα συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την θρονική εορτή. 

Αμέσως μετά το πέρας της συναντήσεως με τον Παναγιώτατο τα μέλη της αντιπροσωπείας επισκέφθηκαν τον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό και προσκύνησαν τα αποτεθησαυρισμένα σε αυτή λείψανα των Τριών Ιεραρχών, καθώς και τις ιερές λάρνακες των τριών Αγίων Γυναικών Ευφυμίας, Θεοφανούς και Σολωμονής. 

Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη συμμετέχοντας αύριο στον πανηγυρικό πατριαρχικό εσπερινό και την Τετάρτη στην πατριαρχική και συνοδική θεία λειτουργία.

Να σημειωθεί, ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, πρόεδρο της διοικούσης επιτροπής του εν λόγω συνοδικού γραφείου, τον αρχιμανδρίτη Σπυρίδωνα Κατραμάδο, γραμματέα και τους κ.κ. Θεόδωρο Πιτταρά, Πολύκαρπο Ευσταθίου και Παναγιώτη Καστή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ