Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 14:42

Σκληρό δημόσιο «ράπισμα» Χρυσοστόμου από την Ι. Σύνοδο για τα περί βιασμών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ένα ισχυρό «ράπισμα» απάντησε στις δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, καταδικάζοντας τα όσα είπε για τα θύματα βιασμών, υπενθυμίζοντας του πως είναι εφησυχάζων και εκπροσωπεί μόνον τον εαυτό του.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Δωδώνης είναι «απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών» αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου που ξεκαθαρίζει πως οι θέσεις που εξέφρασε νωρίτερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ο μητροπολίτης αποκλίνουν από τις επίσημες θέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι σημερινές δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή «Σήμερα» (ΣΚΑΪ) του εφησυχάζοντος Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσοστόμου για την ψυχική και σωματική συμμετοχή των θυμάτων στο έγκλημα του βιασμού τους είναι απαράδεκτες, πολύ περισσότερο για ορθόδοξο κληρικό, και συλλήβδην προσβλητικές για το ανθρώπινο πρόσωπο και ειδικά τις γυναίκες και τα θύματα βιασμών.

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου. Οι δηλώσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα του βιασμού, πέραν των άλλων, αμαυρώνουν και αδικούν κατάφωρα τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες και το αθόρυβο έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο σε συνοδικό επίπεδο, όσο και μέσω των Ιερών Μητροπόλεων Αυτής και των φιλανθρωπικών φορέων τους, που στέκονται καθημερινώς και εμπράκτως στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέσα από δράσεις στηρίξεώς τους και ξενώνες φιλοξενίας τους, σε συνεργασία πάντοτε με τις κοινωνικές υπηρεσίες και τις αστυνομικές αρχές.

Η άνευ εξαιρέσεων αντιμετώπιση της γυναίκας ως ισότιμης με τον άνδρα και η προστασία της απέναντι σε κάθε μορφής κακοποίηση αποτελούν την επίσημη θέση και στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος.

Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

Αξίζει να σημειωθεί πως από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημοσιοποίησης των απόψεων του μητροπολίτη ξεσηκώθηκε τεράστιο κύμα αντιδράσεων στην κοινωνία ενώ πολλοί υπουργοί και δημόσια πρόσωπα έσπευσαν να αποδοκιμάσουν την επιχειρηματολογία.

Οι επίμαχες δηλώσεις

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ