Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 14:26

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίπλα στα παιδιά της “Συνύπαρξις”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκαν παιδιά που φιλοξενούνται στις Δομές της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ» της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ειδικότερα, 25 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα, συνοδευόμενα από τον Γενικό Διευθυντή της οργάνωσης Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη, εκπροσωπώντας τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, βρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο και ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς χώρους του. Μετά την περιήγησή τους και την ενημέρωση για την ιστορία του Μεγάρου, είχαν την εξαιρετική χαρά και τιμή να συναντηθούν με την ίδια την εξοχότατη Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να έχουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της. Η Πρόεδρος, αφού δέχθηκε τις ευχαριστίες των παιδιών για τη σημερινή ξεχωριστή στιγμή, τους ευχήθηκε να είναι πάντα δυνατοί και υγιείς και να έχουν κάθε τύχη στη ζωή τους μέσα από τη φροντίδα που λαμβάνουν από την Εκκλησία της Ελλάδος δια της «ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνάντησης, τα παιδιά παρέδωσαν στην κ. Σακελλαροπούλου, τα δικά τους ξεχωριστά, συμβολικά δώρα: δυο πίνακες ζωγραφικής που τα ίδια δημιούργησαν, αποτυπώνοντας μέσω της τέχνης με τον πιο άμεσο τρόπο τόσο τον πόνο και τις δυσκολίες της προσφυγιάς όσο και την ελπίδα για ειρήνη και ένα καλύτερο μέλλον. Εκ μέρους της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ, ο Γενικός Διευθυντής προσέφερε στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας αναμνηστικά δώρα, μεταξύ των οποίων και το λεύκωμα από την Έκθεση Ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία πριν λίγες μέρες.

«Η πρόσκληση της εξοχότατης Προέδρου της Δημοκρατίας να επισκεφθούμε σήμερα το προεδρικό Μέγαρο αλλά και να έχουμε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί της δεν αποτελεί μόνο μεγάλη τιμή για εμάς, αλλά και μία αναγνώριση για το έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος μέσω της Συνύπαρξις. Όπως έχει σημειώσει πολλές φορές και η ίδια η κυρία πρόεδρος, το έργο αυτό αποτελεί την πραγμάτωση του λόγου του Ευαγγελίου για την βοήθεια σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη. Ιδιαιτέρως δε στα ανήλικα αυτά παιδιά, τα οποία σήμερα αισθάνονται την ασφάλεια και την σιγουριά ότι μπορούν να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον», ανέφερε με το πέρας της επισκέψεως ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΝΥΠΑΡΞΙΣ Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης, ο οποίος και απηύθυνε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου προέδρου πρόσκληση στην κ. Πρόεδρο να παραστεί στην Χριστουγεννιάτικη εορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το φορέα με συμμετοχή όλων των παιδιών που φιλοξενούνται στις Δομές του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ