Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 | 14:45

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ

Βράβευση Μητροπολίτη Ιλίου για τη μεγάλη του υποστήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια ξεχωριστή δράση έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Κλειστό Γήπεδο Καλαθοσφαίρισης του ΜΕΤΣ, με αφορμή τον αγώνα μπάσκετ με Αμαξίδιο, μεταξύ των ομάδων του ΠΑΣΚΑ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκατό περίπου παιδιά ωφελούμενοι από τις δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων της «Συνύπαρξις» Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων της Εκκλησίας της Ελλάδος, ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με το μπάσκετ με αμαξίδιο, παρακολουθώντας ένθερμα έναν εξαιρετικό αγώνα, μεταξύ δύο ιδιαιτέρως μαχητικών ομάδων με σημαντικούς αθλητές.

Ο αγώνας διεξήχθη στα πλαίσια της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, που διοργανώνεται από την Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ κ. Χάρης Περδίκης βράβευσε τον Μητροπολίτη Ιλίου και Πρόεδρο της «Συνύπαρξις» κ. Αθηναγόρα για την μεγάλη προσφορά του στην υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων και την εγκάρδια αρωγή του στο έργο της ΟΣΕΚΑ.

Ο Σεβασμιώτατος παραλαμβάνοντας εμφανώς συγκινημένος το βραβείο, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΣΕΚΑ και το αφιέρωσε στα παιδιά-ωφελούμενους, τον Γενικό Διευθυντή Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυννεφάκη και τα στελέχη της «Συνύπαρξις», στους αθλητές του ΠΑΣΚΑ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στον Διευθυντή του Γραφείου Νεότητας της μητροπόλεώς Ιλίου και επί δέκα έτη επιστημονικό του συνεργάτη κ. Δημήτρη Ανυφαντάκη, ο οποίος και συντόνισε την τελετή βράβευσης.

Στην συνέχεια της σεμνής τελετής βραβεύτηκε επίσης για το ιδιαιτέρως επιτυχημένο έργο της στον τομέα της ένταξης, της φροντίδας και της προστασίας των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κα Σοφία Βούλτεψη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ακόμα ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Ηρακλής Μοσκώφ και ο Γενικός Διευθυντής της «Συνύπαρξις» Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Παπασυννεφάκης.    

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ