Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 12:57

ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ

Στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται από την «Συνύπαρξις»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αντιπροσωπεία από τα ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται από την «Συνύπαρξις» της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκαν σήμερα το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για να του ευχηθούν με αφορμή την επέτειο 15 ετών στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και στο πηδάλιο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Δέκα από τα διακόσια προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις δομές της «Συνύπαρξις» συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, τον Γεν. Διευθυντή Αρχιμανδρίτη Παντελεήμονα Παπασυνεφάκη και δύο συνεργάτες επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους για την αγάπη του και την στήριξή του. Επίσης, τα παιδιά του προσέφεραν ως δώρο μια μικρή βάρκα που έφτιαξαν τα ίδια και που στην πλώρη της έχει μια σημαία που γράφει 15.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε όλα τα παιδιά και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την ζωή τους και για τα όνειρά τους. Σημείωσε, ότι «είναι υποχρέωσή μας και σας βλέπουμε σαν να είστε δικά μας παιδιά. Δεν περιμένουμε τίποτε από εσάς μόνο να γίνετε επιτυχημένα άτομα στην κοινωνία». Ευχήθηκε, ακόμη, και παρότρυνε τα παιδιά να αγωνίζονται, ώστε να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Ο Μητροπολίτης Ιλίου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τα πατρικά λόγια και μίλησε για την αγάπη του προς όλους κάτι που αποδεικνύεται από τα έργα του όλα αυτά τα χρόνια. Από την πλευρά του ο π. Παντελεήμων, μίλησε για τα οράματα που έχουν τα παιδιά και για την επιθυμία που εξέφρασαν να συναντήσουν τον Μακαριώτατο, ώστε να του ευχηθούν για την επέτειο εκλογής του αλλά και να τον ευχαριστήσουν για όσα κάνει.

Από τις αρχές του 2020, η “Συνύπαρξις” λειτουργεί πέντε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο του Έργου “Δημιουργία και λειτουργία δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων της Εκκλησίας της Ελλάδος” με χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

Την ίδια στιγμή συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα κ. Noam Katz είχε σήμερα το πρωί ο κ. Ιερώνυμος, ενώ το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο Βρετανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Matthew Lodge.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τους Πρέσβεις και συζήτησε μαζί του διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών επισκεφτηκαν ακόμη μαθητές της Γ’ τάξης Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων “Η ΘΕΟΜΗΤΩΡ”. Οι μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθἠνας και ξεναγήθηκαν στο Αρχοντικό των Μπενιζέλων, το σπίτι της Αγίας Φιλοθέης, όπου έμαθαν για την ζωή, το έργο και την προσφορά της Αγίας. Κατόπιν, ζήτησαν να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο, ώστε να μοιραστούν μαζί του τις εμπειρίες τους. Μάλιστα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον βίο της Αγίας και το έργο της σε μία εποχή αντικειμενικά δύσκολη.

Έκαναν γνωστό, επίσης, ότι τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, για να δημιουργήσουν υλικό, το οποίο θα παρουσιάσουν στο τέλος ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που αφορά στα μνημεία της Αθήνας. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα παιδιά, ενδιαφέρθηκε για τις εντυπώσεις τους, μίλησε για την προσφορά της Αγίας Φιλοθέης στην Αθήνα και στην κοινωνία και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό πρόγραμμά τους και κυρίως στην ζωή τους.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ