Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:00

Ιωαννίνων Μάξιμος: “Αυτό είναι συγκεκαλυμένος φασισμός και ρατσισμός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Λάβρος ήταν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος από άμβωνος, κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Άγιο Αλέξανδρο Παλαιού Φαλήρου.

Ο Ιεράρχης της Ηπείρου αναφερόμενος στην απουσία του Θεού από την ζωή μας και την υπερίσχυση του διαβόλου, τόνισε ότι και στις ημέρες μας διεξάγεται ένας πόλεμος, από όλους όσους εναντιώνονται κατά του Χριστού και της Εκκλησίας, ενώ σχολίασε και σχετικό περιστατικό σε Δημόσια υπηρεσία.

“Υπάρχουν οι χιλιαστές, οι οποίοι δέχονται μόνο την ανθρώπινη φύση του Χριστού, ότι ήταν μόνο ένας καλός Δάσκαλος, αλλά όχι θεάνθρωπος. Ύστερα οι Ισλαμιστές που λένε πως ο Χριστός ήταν ένας καλός προφήτης, μετά τον Μωάμεθ και βέβαια δεν δέχονται ότι ήταν Θεός που πέθανε για να ξεπλύνει τις αμαρτίες του κόσμου, συνεπώς δεν πρέπει να Τον προσκυνούμε. Και υπάρχουν και αυτοί που δηλώνουν άθεοι, που δεν δέχονται κανένα Θεό και θρήσκευμα. Και δεν τους αρκεί που δεν πιστεύουν εκείνοι, αλλά τους ενοχλεί που πιστεύουν και οι γύρω τους. Όπως έκανε μια κυρία τις προάλλες στο Υπουργείο Πολιτισμού (τι ωραίος πολιτισμός!) που αφού έβριζε και πέταξε τις εικόνες από τα γραφεία, δεν τις έφτανε αυτό και έπιανε τους υπαλλήλους από τον λαιμό για να βγάλουν τον Σταυρό, χρησιμοποιώντας άσχημες εκφράσεις για τον Χριστό, τους Αγίους και την Εκκλησία. Είναι αυτό δημοκρατία; είναι αυτό ελευθερία; είναι αυτό σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή της ελευθερίας του ανθρώπου; Όχι. Είναι συγκεκαλυμένος φασισμός. Είναι συγκεκαλυμένος ρατσισμός”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Μάξιμος τόνισε ότι “Τους ενοχλεί ο Χριστός και η Εκκλησία. Αν θέλουν να κάνουν αντίσταση και να δείξουν πόσο αριστεροί είναι, καλύτερα να δείξουν αγάπη προς τον λαό και να αντιδράσουν σε εκείνους που έχουν φέρει τους πολίτες σε αυτή την κατάσταση. Να κάνουν αντίσταση σε αυτούς που έχουν χρεώσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες με υπέρογκα χρέη, αλλά δεν μας έχουν πει σε ποιόν χρωστάνε”.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων έκλεισε λέγοντας πως “Η Εκκλησία συμπαραστάθηκε στον πονεμένο και κατατρεγμένο λαό και θα ᾽πρεπε να ντρέπονται όσοι βάλλουν εναντίον της. Η Εκκλησία είναι μάνα μας και η τροφός μας. Το στήθος της Μάνας-Εκκλησίας έχει θρέψει πολύ κόσμο, όταν το κράτος αδυνατεί να τους στηρίξει. Δεν είναι μόνο η πνευματική τροφός αλλά και αυτή πού τον συντηρεί υλικά, καθώς μετά το κράτος είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης, αλλά και αυτή πού πληρώνει τούς περισσότερους φόρους στο κράτος, περισσότερους και από τους εργοστασιάρχες”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ