Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 14:26

ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΦΡΑΣΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Το νοσοκομείο Βαλουκλή επισκέφτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την καταστροφική πυρκαγιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το κτήριο του γηροκομείου του Βαλουκλή επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο.

Ακολούθως επισκέφθηκε τους τροφίμους του γηροκομείου οι οποίοι με πρωτοβουλία των αρμοδίων κρατικών αρχών μεταφέρθηκαν στο δημόσιο νοσοκομείο της “Prof. Dr. Murat Dilmemer” που δημιουργήθηκε την περίοδο της πανδημίας στις εγκαταστάσεις του παλαιού αεροδρομίου της Πόλεως. 

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κατά την παραμονή του ο Παναγιώτατος ευχαρίστησε όλως ιδιαιτέρως τον διευθυντή, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για τη θερμή φιλοξενία και περιποίηση των εμπερίστατων αδελφών μας.

Εξέφρασε δε για άλλη μία φορά τη συγκίνησή του για το άμεσο ενδιαφέρον και την κινητοποίηση των κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών όλων των εργαζομένων του γηροκομείου και του νοσοκομείου Βαλουκλή αλλά και των στελεχών των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών που έσπευσαν για τη διάσωση των τροφίμων και τη μετεγκατάστασή τους, καθώς και για τη συμβολή τους στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Recep Tayyip Erdoğan και όλες τις αρχές και τους ιδιώτες που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τη βούληση και το ενδιαφέρον τους για την αποκατάσταση των ζημιών στο Ρωμαίηκο Γηροκομείο, ώστε σύντομα αυτό να είναι σε θέση να συνεχίσει τη μακραίωνα πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά του. 

Νωρίτερα, σήμερα ο Παναγιώτατος δέχθηκε στο Φανάρι πολυμελή αντιπροσωπεία ειδικών του μητροπολιτικού δήμου της Πόλεως οι οποίοι κατόπιν εντολής του Δημάρχου κ. Ekrem İmamoğlu τέθηκαν στη διάθεση του Πατριαρχείου προκειμένου να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην ανοικοδόμηση του κτιρίου του ιστορικού Ιδρύματος και στην ταχύτερη κατά το δυνατόν επαναλειτουργία του. 

Την συμπαράστασή του εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησε αμέσως μετά το συμβάν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ