Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:18

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Στα Ιωάννινα από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (BINTEO)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο αεροδρόμιο “Βασιλεύς Πύρρος” των Ιωαννίνων αφίχθη σήμερα το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όπου τον υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος.

Ο Παναγιώτατος επισκέπτεται τα Ιωάννινα κατόπιν προσκλήσεως του κ. Μαξίμου και των τοπικών αρχών για να προεξάρχει της τελετής των θυρανοιξίων και της πρώτης θείας λειτουργίας στον νεόδμητο ναό του Αγίου Παϊσίου.

Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί ιερές μονές και ιδρύματα της μητροπόλεως Ιωαννίνων, θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Μωυσή Ελισάφ και θα αναγορευτεί επίτιμος Δημότης Ιωαννιτών, καθώς επίσης και επίτιμος Καθηγητής των Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Την πατριαρχική συνοδεία αποτελούν οι μητροπολίτες Μύρων κ. Χρυσόστομος, Προύσης κ. Ιωακείμ και Λαγκαδά κ. Πλάτων, οι Πανοσιολ. Αρχιμ. κ. Γρηγόριος, Αρχιγραμματεύς και Διάκ. κ. Βοσπόριος, Υπογραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Πατριαρχικού Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας και ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, Γραμματεύς του Πατριαρχείου.

Επίτροπος του Πατριάρχη ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο οποίος και νωρίτερα τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης μαζί με τον Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχη κ. Αέτιο, Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά την άφιξή του στην πόλη των Ιωαννίνων ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέφθηκε το ιερό Μετόχιο της Μονής Αγίας Αικατερίνας Σινά όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανός, με πατέρες του Μετοχίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ