Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 2:00

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΛΙΝΑΣ ΜΕΝΔΩΝΗ

Ιωάννινα: Έκθεση εικόνων που είχαν κλαπεί από ναούς της μητροπόλεως και ανευρέθηκαν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκαν το πρωί του Σαββάτου στο Κέντρο Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης της Μητροπόλεως Ιωαννίνων τα εγκαίνια της έκθεσης «Από την αρπαγή στην επιστροφή. Χαιρόμαστε με τον επαναπατρισμό των εικόνων» που συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Ιωαννίνων και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται μαζί με πλούσιο εποπτικό υλικό είκοσι τέσσερις εικόνες και δύο ζεύγη βημοθύρων που είχαν κλαπεί από ναούς της μητροπόλεως Ιωαννίνων και ανευρέθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ενώ μετά τον χαιρετισμό και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, ακολούθησαν οι ομιλίες της κα Βασιλικής Παπαγεωργίου, Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού και της κα Βαρβάρας Παπαδοπούλου, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Παρέστησαν επίσης οι βουλευτές Ιωαννίνων κ. Στ. Καλογιάννης και Μ. Κεφάλα, αντιπεριφερειάρχες, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας των χαιρετισμών και των ομιλιών που ανέδειξαν το πρόβλημα της αρχαιοκαπηλίας και τους τρόπους αντιμετώπισής του, έγινε περιήγηση στους χώρους της έκθεσης αλλά και στους χώρους της μόνιμης συλλογής.

Η έκθεση και το Κέντρο Προστασίας και Προβολής Ιστορίας και Τέχνης της μητροπόλεως Ιωαννίνων θα παραμένουν ανοιχτά Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή-Σάββατο από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ