Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 | 0:40

Ιλίου: “Όσες λόγχες και αν μας τρυπούν, μπορούν να μετατραπούν σε δοξολογία του Θεού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε απόψε στον εορτάζοντα Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στις Αχαρνές, με την παρουσία του Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, αλλά και πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο κ. Αθηναγόρας αναφέρθηκε στον Άγιο Δημήτριο, “στον έφηβο, ο οποίος δέχθηκε τη διδασκαλία του Θεού, αγωνίστηκε, στρατεύτηκε, αναδείχθηκε ως αξιωματικός και τέλος μαρτύρησε πάνω στον Σταυρό, δεχόμενος λόγχισμα στα πλευρά, όπως ακριβώς ο Κύριός του”.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Φανέρωσε στην επίγεια ζωή του, το αληθινό πάθος του Χριστού πάνω στον Σταυρό, με τη λόγχευση του σώματός του. Μια λόγχη που ζωγραφίζει το πνευματικό Πάθος του Χριστού, που με τον θάνατό Του πρόσφερε σε όλο τον κόσμο τη ζωή και την Ανάσταση. Είναι ένας Άγιος που κατεξοχήν εικονίζει την παρουσία του Χριστού στον κόσμο, ιδιαίτερα δε, με το μαρτύριό του”.

Το μήνυμα λοιπόν της σημερινής εορτής, είναι όπως χαρακτηριστικά τόνισε “όσες λόγχες και αν τρυπούν καθημερινά τη ζωή του ανθρώπου, διαφορετικές για τον καθένα, μπορούν να μετατραπούν σε δοξολογία του Θεού. Όσο και αν μας πλήττουν τα προβλήματα, σωματικά και πνευματικά, στην καθημερινότητα, ας φέρνουμε το παράδειγμα του Αγίου στην σκέψη μας και ας παίρνουμε κουράγιο”.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, στους γύρω από το ναό δρόμους, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, οι οποίοι προσήλθαν μαζικά για να προσκυνήσουν.

Με το πέρας της Ακολουθίας, ο προιστάμενος του Ναού π. Κωνσταντίνος Πρίμπας, ευχαρίστησε για την παρουσία του τον Μητροπολίτη και τους αδελφούς ιερείς, καθώς και τον Δήμαρχο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ