Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:28

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ TRAFFICKING

Επίσκεψη εργασίας της επιτροπής επί ειδικών ποιμαντικών θεμάτων στον Οικουμενικό Πατριάρχη 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη εργασίας με θέμα την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) πραγματοποίησαν τη Δευτέρα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ο Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί Ειδικών Ποιμαντικών Θεμάτων και Καταστάσεων Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Τον Σεβασμιιώτατο συνόδευαν ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Κατραμάδος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Ιλίου Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Αθανασίου, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος και μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής κ. Δημήτριος Ανυφαντάκης και ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και  μέλος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής κ. Θεόδωρος Πιτταράς.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο Ειδικός Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Εθνικός Εισηγητής για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων κ. Ηρακλής Μοσκώφ, ο οποίος αποτελεί και στενό συνεργάτη της επιτροπής.

Τον κ. Αθηναγόρα και τα μέλη της αποστολής υποδέχτηκε εγκαρδίως ο Παναγιώτατος, ο οποίος είχε απευθύνει την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση για την διενέργεια της επίσκεψης εργασίας. Κατά τη σύσκεψη που έλαβε χώρα τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, όσο και ο Σεβασμιώτατος διαπίστωσαν την ανάγκη να δοθεί μια οικουμενική πνευματική διάσταση στο ζήτημα της καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, φαινόμενο απέναντι στο οποίο η Εκκλησία οφείλει να δράσει δυναμικά, προστατεύοντας τα θύματα της σύγχρονης δουλείας και συμβάλλοντας με κάθε μέσο στον περιορισμό και την τελική εξάλειψη του νοσηρού αυτού κοινωνικού φαινομένου.

Τέλος, αποφασίστηκε το αμέσως προσεχές διάστημα να σχεδιαστούν και να υλοποιηθούν από κοινού δράσεις μεγάλης κλίμακας που θα αφορούν τα κληρικά και λαϊκά στελέχη της Εκκλησίας, καθώς και πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης απέναντι στο trafficking, καθώς και οριζόντιες δράσεις πολύπλευρης υποστήριξης των θυμάτων, τόσο εντός των ορίων της Εκκλησίας της Ελλάδος όσο και σε Μητροπόλεις της διασποράς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ