Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 9:58

Η τελευταία υποδοχή στον Ποιμενάρχη…. [VIDEO]

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πλήθος κληρικών και λαϊκών της Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου υποδέχθηκαν χθες το βράδυ, για τελευταία φορά, τον Ποιμενάρχη τους, τον αγαπητό σε όλους Μητροπολίτη κυρό Νεκτάριο.

Λόγω της νυκτερινής ώρας, δεν έγινε επίσημη, δημόσια υποδοχή στην πλατεία της Νεάπολης. Το σεπτό σκήνωμα του μακαριστού Ιεράρχου συνόδευσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και συνοδικοί ιεράρχες οι οποίοι τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό Μεγάλης Παναγίας, στη Νεάπολη.

Στο video, βλέπουμε μια συγκινητική και συνάμα σπάνια στιγμή, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο να κάνει τριπλή μετάνοια και να φιλά το χέρι του μεταστάντος.

Η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Νεκταρίου θα τελεστεί αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από το μητροπολιτικό ναό της Παναγίας, στη Νεάπολη, όπου θα παραστεί σύσσωμη η Σύνοδος, ενώ θα υπάρξει και αντιπροσωπεία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Επιθυμία του μακαριστού ήταν να ταφεί μόνο με το επανοκαλίμαυχο, το ωμοφόριο και το πετραχείλι, όχι “με άπασα την αρχιερατική στολή”. Οσο πιο λιτά γίνεται, δηλαδή, και να ταφεί σε χώρο πίσω από τη μητρόπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ