Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:52

Η ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης προς μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας: «Θα είμαστε δίπλα σου και κοντά σου και η δική σου αγωνία θα είναι και δική μας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Mε μεγάλη επιτυχία η Αρχιεπισκοπή Κρήτης διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για το ιεραποστολικό έργο της μητρόπολης Νέας Ζηλανδίας στα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα του Κινηματοθεάτρου «Αστόρια» στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κύριος σκοπός ήταν να καταστεί γνωστό στο ευρύ κοινό της Αρχιεπισκοπής Κρήτης το έργο που επιτελείται στην απομακρυσμένη αυτή γωνιά του κόσμου, το οποίο ξεκίνησε ο από Νέας Ζηλανδίας μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος και συνεχίζει με πολλή θέρμη και πολύ ζήλο ο διάδοχός του μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων.

Το πολυσχιδές αυτό έργο περιλαμβάνει χειροτονίες νέων κληρικών, κατηχήσεις, βαπτίσεις, γάμους νέων μελών της ορθοδόξου εκκλησίας, ανέγερση ιερών ναών, σχολείου, ιατρείου και φροντίδα ορφανών και απόρων παιδιών.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε ταινία διάρκειας περίπου μίας ώρας με τίτλο, «Hello Ορθόδοξοι», ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας, ο οποίος παρουσίασε το επιτελούμενο έργο στη μητρόπολή του και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο οποίος με πολλή συγκίνηση, εγκαρδιότητα και χαρά εξήρε την παρουσία και την πλούσια ποιμαντική διακονία του Κρητικού ιεράρχη στην μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας.

Ταυτόχρονα δε εξέφρασε την επιθυμία και τη βούληση να είναι η Αρχιεπισκοπή Κρήτης συμπαραστάτης και αρωγός στο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην επαρχία αυτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «θα είμαστε δίπλα σου, μαζί σου και κοντά σου και η δική σου αγωνία θα είναι και δική μας και ο δικός σου πόνος, δικός μας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωτοσύγκελλος, ο γενικός αρχιερατικός και πολλοί κληρικοί και πιστοί της Αρχιεπισκοπής Κρήτης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.  

Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης αισθάνεται ωστόσο την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν και συνετέλεσαν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της εκδήλωσης και για την ανταπόκριση που υπήρξε στο κάλεσμα της τοπικής εκκλησίας για την οικονομική ενίσχυση της ιεραποστολικής αυτής ορθόδοξης μητρόπολης, γεγονός ζωτικής σημασίας για τη συνέχιση του πολύπλευρου και πολυεπίπεδου έργου που επιτελεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ