Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:31

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΠΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Κρήτης: “Η παρουσία του αγίου Τίτου μεταλαμπαδεύει τις αξίες στις επόμενες γενιές”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα η Εκκλησία της Κρήτης τίμησε και φέτος 57 χρόνια έπειτα από την ιστορική γιά την εκκλησία ημέρα της 15ης Μαΐου 1966, την Επέτειο της Επανακομιδής από τη Βενετία στο Ηράκλειο, της Τιμίας Κάρας του Αγίου Αποστόλου Τίτου, Πάτρωνος καί πρώτου Επισκόπου Κρήτης, στον φερώνυμο ιερό καθεδρικό ναό.

Το απόγευμα του Σαββάτου, τελέσΘηκε ο αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, έπειτα από την προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου.

Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο όρθρος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου και στη συνέχεια η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, των Επισκόπων Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) και Κνωσού κ. Μεθοδίου.

Συλλειτούργησαν, επίσης ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Βογιατζόγλου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αρχιμανδρίτης Νικηφόρος Κουνάλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος Καρακωνσταντάκης, Κωδικογράφος της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης και πολλοί κληρικοί.

Πρό της απολύσεως, ο κ. Ευγένιος, αφού ευχαρίστησε τους συλλειτουργούντες αρχιερείς αναφέρθηκε στις αξίες που μεταλαμπαδεύει στις επόμενες γενιές η παρουσία του Αγίου Τίτου και τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των ιερών αυτών παρακαταθηκών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ