Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 2:03

ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Κρήτης για προκάτοχό του: “Τα τελευταία χρόνια υπομένει το μαρτύριο της ασθενείας του χαμογελαστός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Θεία λειτουργία για την εορτή του Αγίου Ειρηναίου επισκόπου Λουγδούνου τελέστηκε το βράδυ της Δευτέρας στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέου του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου παρουσία του Αρχιεπισκόπου πρώην Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Τη θεία λειτουργία τέλεσε ο ιερομόναχος Ειρηναίος Παπαδημητρίου και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Πρωτοσύγκελλος, ο Γενικός Αρχιερατικός, κληρικοί και μοναχοί της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, αφού πρώτα χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον π. Ειρηναίο Παπαδημητρίου μίλησε με λόγους καρδιακούς και αναφέρθηκε στο σεπτό πρόσωπο του προκατόχου του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου, που φέρει και το όνομα του τιμώμενου αγίου.

Εξέφρασε δε την ευγνωμοσύνη, τον σεβασμό, την εκτίμηση και την αγάπη όλων για αυτά που έχει προσφέρει στην τοπική εκκλησία κατά τα έτη της αρχιερατικής του διακονίας και προέτρεψε τους παρισταμένους κληρικούς, να διδαχθούν από την πραότητα, την υπομονή και την μαρτυρική του εγκαρτέρηση, καθότι τα τελευταία χρόνια υπομένει το μαρτύριο της ασθενείας του χαμογελαστός, ευχόμενος, προσευχόμενος και με δοξολογία στον άγιο τριαδικό Θεό.

Το πρωί της Τετάρτης ωστόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης μετά από ομόφωνη απόφαση της Επαρχιακής Συνόδου, τίμησε τον μητροπολίτη Λάμπης Ειρηναίο για τα τριάντα και επιπλέον χρόνια αρχιερατικής διακονίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ