Σάββατο 13 Απριλίου 2024 | 12:29

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΟΜΟΦΥΛΟΙ Ή ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΙ

Κρήτης για ομόφυλα ζευγάρια: “Όλοι είναι τέκνα του Θεού (Βίντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τη θέση του σε ότι αφορά τους ανθρώπους ως παιδιά του Θεού που δεν μπορεί να διαχωρίζονται στη βάση του αν είναι ή όχι ομόφυλοι ή ετερόφυλοι, εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος μιλώντας στις Αντιθέσεις της ΚΡΗΤΗ TV και το Γιώργο Σαχίνη, ενώ μέσω συζητήσεων και εντάσεων που έχουν το τελευταίο διάστημα διατυπωθεί πανελλαδικά, με φόντο το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης πάντως φάνηκε να διατυπώνει διαφορετικές ανησυχίες σε ότι αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ξεκαθαρίζοντας ότι μια τέτοια πρόβλεψη απαιτεί πολύ συγκεκριμένες διαδικασίες που δεν θα πρέπει καν να αφήνουν περιθώριο όποιας συζήτησης, αν από μόνες τους δεν προχωρήσουν και δεν αποτελέσουν τη βάση για οποιαδήποτε συζήτηση. Τέτοιες απαραίτητες διαδικασίες χαρακτήρισε, την επιστημονική προσέγγιση που θα αφορά στα παιδιά, την ανατροφή τους και την πνευματική και ψυχολογική τους κατάσταση.

Ο κ. Ευγένιος πάντως αναφερόμενος συνολικά στο πως αλλάζει ο άνθρωπος με την επιρροή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τεχνολογίας, εξήγησε ότι η απομόνωση και ο απανθρωπισμός, η αποξένωση και η έλλειψη σύνδεσης με το συνάνθρωπο, δεν οδηγεί σε δρόμους που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία.

Αναφορά έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης και στο πρόσφατο θέμα που είδε το φως της δημοσιότητας, σε ότι αφορά Μητροπολίτη της Κρήτης ο οποίος για λογαριασμό Επιμορφωτικού  Κέντρου Πολιτισμού της Μητρόπολης που συμμετείχε με προσφορές σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, ενδιαφερόμενος για την αγορά ακινήτου που ανήκες σε ιδιώτη με χρέη που είχε βγει στο σφυρί.

“Θέλω να είμαστε δίκαιοι και να μην δικάζουμε με τόσο ευκολία. Αυτό το ακίνητο είχε περιέλθει σε κάποια τράπεζα που το έβγαλε σε πλειστηριασμό και ο καθένας είχε δικαίωμα να μετέχει στον πλειστηριασμό”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ