Τε, 12/06/24 | 17:29

ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Θεία λειτουργία στο ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο Ιερό Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα παρέστη συμπροσευχόμενος στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη, τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Ανδριόπουλο, τον αναπληρωτή Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Παντζαρίδη και τον Αρχιδιάκονο Ιωάννη Μπούτση.

Παρέστησαν, οι Επίσκοποι Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος, Φωτικὴς κ. Νεκτάριος, Θεσπιών κ. Παύλος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο, Τανάγρας κ. Απόστολος, Καρυουπόλεως κ. Νεκτάριος, κλήρος και λαός. Μετά την Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ιδίως σε όσες και όσους γιορτάζουν.

Το ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ανδρέα βρίσκεται στην αυλή του μεγάρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Αγίας Φιλοθέης και πρόκειται για μνημείο που σχετίζεται με την ιστορία της πόλης και τη δράση μιας από τις πιο σπουδαίες αθηναϊκές προσωπικότητες της περιόδου της Τουρκοκρατίας, της αγίας Φιλοθέης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ