Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:15

Η πανήγυρη και η λιτανεία στον Άγιο Ελευθέριο Χαλανδρίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου Η πόλη του Χαλανδρίου γιόρτασε τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός του της Αγίας Ανθίας, στον ομώνυμο ιερό ναό.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, πλαισιωμένου από τους εφημερίους του ναού.

Στην ομιλία του ο κ. Ιωάννης με αφορμή την παραβολή του μεγάλου δείπνου, τόνισε ότι “Όλοι είμασε προσκεκλημένοι στο Μέγα Δείπνο της Βασιλείας των Ουρανών, από τον ίδιο το Θεό. Ας πούμε ένα ευχαριστώ, γιατί λάβαμε την πρόσκληση και ας προετοιμάσουμε την ψυχή μας κατάλληλα. Όλοι είναι δεκτοί στη Βασιλεία Του, εφόσον απαντήσουν στην πρόσκλησή Του και εφόσον Τον τιμήσουν”.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι “Έχουμε όλοι θέση στη βασιλεία του Θεού. Είμαστε οι εκλεκτοί του Θεού, αλλά να μην υποτιμήσουμε εκείνους που δεν έχουν δείγματα ευσεβείας. Όλοι έχουν θέση στη σωτηρία. Τα παραδείγματα άλλωστε είναι πολλά. Ο Θεός είναι απρόβλεπτος και έχει δικά του κριτήρια από τα δικά μας. Ας μην απορρίψουμε και καταδικάσουμε εκείνους που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο δικό μας “ύψος”. Δε γνωρίζουμε τι κρύβει ο καθένας στη συνείδησή του. “.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Ιωάννης τίμησε με το μετάλλιο του Αγίου Ελευθερίου τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρωτο ψάλτη του ναού εδώ και τριανταπέντε έτη κ. Απόστολο Β. Νικολαΐδη.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, με τη συμμετοχή μουσικοχορευτικού τμήματος του Χαλανδρίου.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με τον Επίσκοπο Ρωγών κ. Φιλόθεο να χοροστατεί στο μεθέορτο εσπερινό.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας και του τιμίου λειψάνου του Αγίου Ελευθερίου, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.

Κατά τη σύντομη ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Φιλόθεος συνεχάρη τους εφημερίους του ναού για το έργο που επιτελούν, καθώς έχει διατελέσει και ο ίδιος επί σειρά ετών εφημέριος στο ναό.

Ευχήθηκε δε “η χάρις του Αγίου Ελευθερίου να διαφυλάττει την πατρίδα μας ώστε του χρόνου να βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα”.

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Λάμπρου απηύθηνε θερμές ευχαριστίες προς τον κ. Φιλόθεο και ευχήθηκε “ο Θεός να τον ενδυναμώνει στη νέα αρχιερατική του πορεία και να είναι πάντα άξιος”.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν αφανώς ή εμφανώς στην πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ