Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 7:20

Δυσφορία στην Εκκλησία της Κρήτης για τον Ποινικό Κώδικα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος εξέφρασε την λύπη και την ενόχληση της Εκκλησίας της Κρήτης για τις εξελίξεις στο θέμα της επαναφοράς διατάξεων του Ποινικού Κώδικα για τα αδικήματα της κακόβουλης βλασφημίας και της εξύβρισης θρησκευμάτων. Ο Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος εξέφρασε τη λύπη του για τη ματαίωση της επαναφοράς των ποινών και δήλωσε ότι προσδοκά πώς η επαναφορά των διατάξεων αυτών θα πραγματοποιηθεί και δεν θα επικρατήσουν αντίθετες απόψεις, όσο σεβαστές και αν είναι αυτές.  

Διαβάστε την δήλωση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου

Με αισθήματα ικανοποίησης, ως Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, πληροφορηθήκαμε τη συμπερίληψη στον υπό αναθεώρηση Ποινικό Κώδικα, των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων, τα οποία αδικαιολόγητα είχαν προσφάτως καταργηθεί.

Στη συνέχεια όμως με μεγάλη λύπη και έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η κοινωνικά αυτή ωφέλιμη θεσμική επαναφορά ματαιώνεται εξαιτίας σχετικών αντιδράσεων από διάφορους φορείς και πρόσωπα.

Αισθάνομαι την ανάγκη, με αισθήματα αγάπης και αλήθειας, να απευθυνθώ προς κάθε αρμόδιο αλλά προς κάθε άνθρωπό καλής θελήσεως,  ανεξαρτήτως  θρησκεύματος και πεποιθήσεως,  ζητώντας να επανέλθουν σε ισχύ οι ανωτέρω ποινικές διατάξεις, οι οποίες θα συμβάλλουν καταλυτικά  στην διαφύλαξη  και προστασία της θρησκευτικής ειρήνης, της  καταλλαγής, καθώς και της κοινωνικής συνοχής.

Επειδή έχει υπάρξει παραπληροφόρηση για τον σκοπό αυτών των διατάξεων, θέλουμε και πάλι να επισημάνουμε, ότι με αυτές δεν επιχειρείται  η προστασία του Θεού και των Θείων, μιας και προφανώς δεν χρήζουν δικαστικής προστασίας, ούτε αφορούν την Ορθόδοξη Εκκλησία,   αλλά προστατεύεται κάθε γνωστή Θρησκεία και επιχειρείται η  αποτροπή συμπεριφορών  θρησκευτικού φονταμενταλισμού και μισαλλοδοξίας καθώς και η διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

Η νηφάλια και αληθινή θεώρηση του περιεχομένου των διατάξεων αυτών, μακριά από μεροληπτικές εμμονές, θα καταδείξει την εν γένει κοινωνική αναγκαιότητα των και τον σεβασμό του φρονήματος και των αξιών όχι μόνο  κάθε Ορθοδόξου Χριστιανού αλλά και κάθε ανθρώπου σε όποια θρησκεία και αν ανήκει. Προσδοκούμε ότι η επαναφορά των διατάξεων αυτών θα πραγματοποιηθεί και δεν θα επικρατήσουν αντίθετες απόψεις, όσο σεβαστές και αν είναι αυτές.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ