Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:36

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΙ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΩΡΕΣ

Δημοσιεύματα για επαναφορά στον ποινικό κώδικα των αδικημάτων της κακόβουλης βλασφημίας και της εξύβρισης θρησκευμάτων 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας των θείων στον ποινικό κώδικα και στον κώδικα ποινικής δικονομίας είχε ανακοινώσει πριν από τρία χρόνια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόμου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Τσιάρας τότε είχε αναφέρει πως, “επανέρχονται η κακόβουλη βλασφημία και η καθύβριση των θρησκευμάτων ενώ συγχρόνως προβλέπεται φυλάκιση έως 2 έτη για όποιον κακόβουλα καθυβρίζει τον Θεό και όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει την ορθόδοξη εκκλησία ή θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα”.

Παράλληλα είχε σημειώσει πως, “με αυτόν τον τρόπο θεραπεύουμε τα πάντα και δημιουργούμε τις συνθήκες ώστε φαινόμενα που αποτέλεσαν κορυφαία σημεία της επικαιρότητας το τελευταίο διάστημα να αντιμετωπίζονται με το συγκεκριμένο τρόπο”.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης είχε ανακαλέσει λέγοντας ότι η συγκεκριμένη διάταξη θα αποσυρθεί για την βλασφημία μετά από τις αντιδράσεις που είχε προκαλέσει.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο αρκετά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ξανά την παραπάνω είδηση ότι δηλαδή ο κ. Τσιάρας επανέφερε εκ νέου την συγκεκριμένη διάταξη περί της κακόβουλης βλασφημίας των θείων στον ποινικό κώδικα, χωρίς μέχρι στιγμής όμως να έχει διευκρινιστεί από το αρμόδιο υπουργείο αν η συγκεκριμένη είδηση που αναπαράγεται ισχύει ή όχι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ