Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 | 10:12

Η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στον Πύργο Μαυροθαλάσσης Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πλήθος ευσεβούς λαού κατέκλυσε παραμονή και ανήμερα της Ιεράς Μνήμης της Ἁγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στον ομώνυμο περικαλλή της Ναό στον Πύργο Μαυροθαλάσσης Σερρών, παρόλο των δυσμενών καιρικών συνθηκών κατακλυσμιαίας βροχής παρέστησαν για να δοξάσουν τον Θεό και να τιμήσει την Μεγαλομάρτυρά Του.

Προ παραμονή της εορτής 15 Ιουλίου, στις 7:30 μ.μ., έγινε Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων της Νήσου Λέσβου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης όπου πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν με τιμές τους Αγίους και αμέσως ετελέσθη Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας.

Παραμονή της Εορτής 16 Ιουλίου και ώρα 7:30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής αρκετών παρεπιδημούντων ιερέων όπου προηξήρχε και ωμίλησε ο Αρχιερατικός επίτροπος Νιγρίτας Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Γεώργιος
Κελεμπέκης ο οποίος ανεφέρθη στην φλόγα της αγάπης που κατέκαυσε την καρδιά της Αγίας Μαρίνης γιά τόν Νυμφίο Χριστό και στη σημασία που έχει αυτή η αγάπη για την δική μας πνευματική πορεία.

Ανήμερα της Εορτής 17 Ιουλίου και ώρα 7:30 π.μ., τελέσθηκε ο Όρθρος της Εορτής και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ωμίλησε στον εορτάζοντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Αυγουστίνος Καραγιάννης Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολις Σερρών, ο οποίος ανεφέρθη στη σημασία των Εορτών στή ζωή μας, στον βίο της Αγίας Μαρίνας και εστίασε στον τρόπο εορτασμού των Χριστιανών, ο οποίος πρέπει νά είναι πνευματικός και χριστοκεντρικός, αφού το κέντρο και το κορύφωμα της εορτής είναι το μυστήριο της Θείας Εὐχαριστίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Το απόγευμα της ιδίας ημέρας και ωρα 7:30 μ.μ., ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός και Παράκλησις στην Μεγαλομάρτυρα Αγία Μαρίνα.

του Μάνου Χρηστίδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ