Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 1:14

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Τη μνήμη της αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος θα τιμήσει ο ομώνυμος ναός στη Νέα Ερυθραία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα θα εορταστεί και φέτος η μνήμη της Αγίας Ματρώνης της Χιοπολίτιδος στον ομώνυμο ιερό ναό της Νέας Ερυθραίας.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου παραμονή της εορτής στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων των αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης από την ιερά μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μαρκοπούλου, τα οποία θα υποδεχθούν στον προαύλιο χώρο του ναού κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο.

Ακολούθως, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων πέριξ της ενορίας. Η βραδιά θα κλείσει με εκδήλωση παραδοσιακών χορών στον προαύλιο χώρο του ναού από το χορευτικό του Δήμου Κηφισίας.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 17.30, θα τελεστεί ο μεθέορτος εσπερινός, η παράκληση και οι χαιρετισμοί προς την Αγία Ματρώνα.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί θεία λειτουργία, στις 17.30 το απόγευμα ιερά παράκληση και το βράδυ στις 20.30 ιερά αγρυπνία. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία και το κτητορικό μνημόσυνο, ενώ το απόγευμα στις 17.30 θα τελεστεί ο εσπερινός και το μυστήριο του ιερού ευχελαίου. Θα ακολουθήσει επίκαιρη ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Σχοινά.

Το πρωί της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία και το απόγευμα στις 17.30 θα τελεστεί ο εσπερινός και η παράκληση, ενώ μετά το τέλος των ακολουθιών τα ιερά λείψανα πριν αναχωρήσουν, θα τεθούν επί της κεφαλής εκάστου των παρευρισκομένων προς ευλογία και αγιασμό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ