Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 17:51

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΚΥΛΙΝΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΑΝΝΑΣ

Τη μνήμη του αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη θα τιμήσει ο ομώνυμος ναός στους Αμπελόκηπους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πλούσιες λειτουργικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις θα τιμήσει και φέτος τον έφορο και προστάτη της ενορίας ο ιερός ναός του αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα με την επίσημη υποδοχή των ιερών λειψάνων των αγίων Ακυλίνας και Κυράννας τα οποία θα κομίσει ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Πλάτωνας από την πόλη του Λαγκαδά. Αμέσως μετά θα τελεστεί η ακολουθία του εσπερινού, της παράκλησης και ιερά αγρυπνία.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου παραμονή της εορτής στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθως στις 21:30 το βραδύ θα τελεστεί κατανυκτική αγρυπνία.

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ανήμερα της εορτής στις 7 το πρωί, θα τελεστεί αρχιερατική θεία λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 17.30, θα τελεστεί ο μεθέορτος αρχιερατικός εσπερινός και στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων πέριξ της ενορίας. Στις ανωτέρω ακολουθίες θα χοροστατήσει ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος.

Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής των ιερών λειψάνων των αγίων Ακυλίνας και Κυράννας μέχρι τις 28 Οκτωβρίου προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών, θα τελείται καθημερινά το πρωί θεία λειτουργία, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα τελείται ιερά παράκληση, εσπερινός αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από εκλεκτούς ομιλητές σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα.

Ο προϊστάμενος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού με ιδιαίτερη χαρά προσκαλούν όλους τους πιστούς, να προσέλθουν στις πλούσιες λατρευτικές ακολουθίες, ώστε όλοι μαζί προσευχητικώς να τιμήσουν τη μνήμη του εορταζόμενου μυροβλύτη αγίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ