Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 2:36

Βορίδης: “Η συντριπτική πλειοψηφία του κατώτερου κλήρου και των μητροπολιτών έχει τηρήσει μια καθαρή στάση”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με την Εκκλησία αλλά και για τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος να μην εκκλησιαστούν οι βουλευτές που ψήφισαν το επίμαχο νομοθέτημα για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια ρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.

«Είναι αδιανόητο να λες αν είσαι άνθρωπος που πιστεύεις ότι στον ιερό ναό θα αποκλείσεις κάποιον που θέλει να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα», σημέωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου την Παρασκευή, παρατήρησε ότι «έκανε το απολύτως αυτονόητο. Προφανώς δεν θα δώσει οδηγίες ο Βελόπουλος ή ο κάθε Βελόπουλος στο ποιος θα πάει στην εκκλησία. Και πάντως κι εμείς δεν θα πάρουμε την άδεια του Βελόπουλου».

Προσέθεσε δε, «Από τους χιλιάδες κληρικούς ελάχιστοι έχουν φερθεί με τρόπο αποκλεισμού ή μισαλλόδοξο. Είναι μετρημένοι, τους οποίους όμως κάποιοι επιλέγουν να προβάλουν. Συμπερασματικώς, η συντριπτική πλειοψηφία του κατώτερου κλήρου και των μητροπολιτών έχει τηρήσει μια πάρα πολύ καθαρή στάση», τόνισε.

Εν συνεχεία, ο κ. Βορίδης άφησε αιχμές κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα όσα είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης για τη βάπτισή του. «Φαντάζομαι ότι έχει τέτοιου είδους μεταφυσικές θρησκευτικές εμπειρίες και είναι υποθέτω ειλικρινής», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ