Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:05

ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

Με θερμά λόγια αποχαιρετά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο Πρόεδρος των Η.Π.Α.

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αφοσιωμένο ηγέτη με θάρρος και αξιοσημείωτη πεποίθηση χαρακτηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β΄ ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Τζο Μπάϊντεν σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Προκαθημένου.

Πρόκειται για μια ενέργεια εξαιρετικά σπάνια για τα δεδομένα της αμερικανικής ηγεσίας που είναι όμως ενδεικτική του εύρους της προσωπικότητας του μακαριστού Αρχιεπισκόπου τον οποίο θα αποχαιρετίσει το ερχόμενο Σάββατο η Κύπρος αλλά και ο ελληνισμός.

Ολόκληρη η δήλωση του Αμερικανού Προέδρου.

Είμαι βαθιά λυπημένος για τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β΄, ενός ανθρώπου με αξιοσημείωτη πεποίθηση και θάρρος που οδήγησε με χάρη στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου σε μια κομβική περίοδο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ ήταν ένας αφοσιωμένος ηγέτης που δεν δίσταζε να μιλά για τις πιο ευάλωτες κοινότητες της Κύπρου. Ήταν επίσης σταθερός στη δέσμευσή του για την ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Κύπρο. Το 2014 είχα την τιμή να συναντηθώ με τον Αρχιεπίσκοπο στη Λευκωσία. Με συγκίνησε η συμπόνια του—ήταν ένας ηγέτης αφοσιωμένος στον διαθρησκειακό διάλογο και αφοσιωμένος στην ενότητα μεταξύ όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων στην Κύπρο.

Η Τζιλ και εγώ εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην Ελληνορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία της Κύπρου, στην Κυπριακή Δημοκρατία και σε όλους όσους ακολούθησαν ή επηρεάστηκαν θετικά από την πνευματική καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ