Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 12:01

Με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ συναντήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στο Λευκό Οίκο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ευγνωμοσύνη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποίησε με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις το μεσημέρι της Τετάρτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της κ. Χάρις στη δυτική πτέρυγα του Λευκού Οίκου εν όψει της ετήσιας δεξίωσης για την επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο συνόδευε η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη, η οποία διατηρεί στενές προσωπικές σχέσεις με την Καμάλα Χάρις, καθώς και επιφανή στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως ο Άντι Μανάτος και Μάικ Μανάτος.

Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον αντιπρόεδρο Χάρις για την αμέριστη υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στην αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Επιπλέον, ο κ. Ελπιδοφόρος μετέφερε επίσημη πρόσκληση εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αντιπρόεδρο Χάρις για επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ