Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:35

ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

Συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συλλυπητήρια επιστολή προς τον τοποτηρητή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Μέσω αυτής εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου επισημαίνοντας τη σπουδαία εκκλησιαστική φυσιογνωμία και προσωπικότητά του συμμετέχοντας στο πένθος της εκκλησίας της Κύπρου.

Αναλυτικά η συλλυπητήρια επιστολή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου

«Μετά βαθυτάτης θλίψεως πληροφορηθέντες την προς Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β’, χαρισματικού και λίαν αγαπητού εκκλησιαστικού Ηγέτου, εκφράζομεν, δια τούδε του  Γράμματος, θερμάς συλλυπητηρίους και φιλαδέλφους ευχάς προς την Υμετέραν Πανιερότητα και την βαρυαλγούσαν αυτόθι Τοπικήν Εκκλησίαν.

Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξεν εμβληματική μορφή της συγχρόνου Εκκλησίας Κύπρου, ο οποίος εβάστασεν την υψηλήν ευθύνην του Πρωθιεραχικού αξιώματος μετά πλήρους επιγνώσεως της ιστορικής και Αποστολικής παραδόσεώς του, αναδειχθείς, ωσαύτως, αυθεντικός εκφραστής της εθνικής συνειδήσεως του Κυπριακού λαού. Αι μνημειώδεις επισκέψεις του εις την Μεγαλόνησον Κρήτην, διετράνωσαν έτι περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ των δύο μαρτυρικών και ηρωοτόκων λαών, διο και θα παραμείνουν εσαεί χαραγμέναι εις τας δέλτους των ψυχών μας. Αλησμόνητος εις τας καρδίας πάντων ημών θα παραμένη και η εμπνευσμένη ομιλία του κατά την εναρκτήριον τελετήν της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ευχόμεθα εκ μυχού καρδίας ο θανάτω θάνατον πατήσας και Αναστάς Κύριος να αναπαύη τον εκλιπόντα Ιεράρχην από των πολλών κόπων και πόνων του εν χώρα ζώντων και δικαίων, να αναδεικνύη το πέρασμά του εις την Εκκλησιαστικήν ιστορίαν πηγήν εμπνεύσεως δια τους επιγενομένους, και να προσφέρη άφθιτον την παραμυθίαν εις το πλήρωμα της μαρτυρικής και πενθηφορούσης κατά Κύπρον Εκκλησίας.

Δόξα τω Θεώ δια την εν γένει παρουσίαν και προσφοράν του. Είη η μνήμη του άληστος».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ