Κυριακή 28 Απριλίου 2024 | 4:04

ΖΗΤΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΛΟΓΙΣΜΕΝΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Γεωργιάδης: “Με σεβασμό λέω στην εκκλησία να μείνουμε εδώ και να πάμε παρακάτω”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις αντιδράσεις της εκκλησίας που προέκυψαν με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια αναφέρθηκε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζητώντας παράλληλα αυτές να παραμείνουν σε ένα λελογισμένο σημείο.

“Έχω απέραντο σεβασμό στην Εκκλησία και αντιλαμβάνομαι απολύτως τις ευαισθησίες της ιεραρχίας στο ζήτημα αυτό. Θέλω όμως να καταδικάσω τη στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας που τη θεωρώ απαράδεκτη και ελπίζω να μη βρει μιμητές”, σημείωσε ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο skai.

“Η εκκλησία δεν μπορεί να φέρεται αντισυνταγματικά”

Την ίδια στιγμή ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως η εκκλησία είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και δεν μπορεί να φέρεται αντισυνταγματικά.

“Ο βουλευτής βάσει Συντάγματος έχει απεριόριστη ελευθερία έκφρασης και ψήφου για την οποία δεν μπορεί να υποστεί κανενός είδους συνέπεια. Η εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να αποκλείει βουλευτή του κοινοβουλίου”, σημέιωσε με νόημα.

“Δεν πιστεύω στον διαχωρισμό”

Σε ερώτηση για το αν ανοίγει ο δρόμος διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας υπογράμμισε πως δεν πιστεύει στον διαχωρισμό καθώς εκκλησία είμαστε όλοι εμείς.

“Έχουμε διαφορετικούς ρόλους και τη νομοθετική πρωτοβουλία στο κράτος την έχουν οι βουλευτές που εκλέγονται και άρα ο καθένας μας στο πλαίσιο του ρόλου του με σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον. Είμαι βέβαιος ότι ο Μακαριώτατος θα βρει τον τρόπο να κρατηθεί όλη αυτή η υπόθεση στα μέτρα που πρέπει”, επεσήμανε.

“Η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της”

Για την απόφαση της Εκκλησίας να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στη Μονή Πετράκη ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι δεν τον ενοχλεί.

“Η Εκκλησία έχει δικαίωμα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά δεν έχει δικαίωμα να αποκλείσει κανέναν από το να μπει στην εκκλησία. Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να γίνονται πράγματα που θα οδηγούσαν σε αληθινή σύγκρουση την πολιτεία και την εκκλησία. Για αυτό με σεβασμό λέω στην εκκλησία να μείνουμε εδώ και να πάμε παρακάτω”, κατέληξε ο Υπουργός.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ