Σάββατο 27 Απριλίου 2024 | 10:17

Δημητριάδος: “Ζούμε σε μια εποχή όπου το πρόσωπο του ανθρώπου καταπατάται και ευτελίζεται”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ζούμε σε μια εποχή όπου δυστυχώς το πρόσωπο του ανθρώπου καταπατάται και ευτελίζεται χάνοντας την αξία του”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου όπου χοροστάτησε για την εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

“Η Ορθοδοξία είναι αυτή που τονίζει σε όλους τους τόνους ότι είμαστε όλοι μια ζωντανή εικόνα του Θεού. Όμως, ταυτόχρονα, η Ορθοδοξία μας διέρχεται μια σταυρώσιμη περίοδο. Δυστυχώς, ως μη όφειλε, οι πόλεμοι και προσφάτως το τρομοκρατικό χτύπημα στην Μόσχα έχουν να κάνουν με Ορθοδόξους. Το γεγονός αυτό μας πληγώνει και μας πονά πολύ”, συμπλήρωσε ο ιεράρχης.

Επεσήμανε δε “Γι’ αυτό ας ενώσουμε την προσευχή μας ο Θεός να ειρηνεύσει τις ψυχές των ανθρώπων, να δώσει λύση στα προβλήματα, να φωτίσεις τους ηγέτες, για να σταματήσουν οι πόλεμοι που κοστίζουν σε αίμα, πόνο και οδηγούν αθώους ανθρώπους στον θάνατο. Δυστυχώς, όταν κυριαρχούν συμφέροντα, όταν παγιδευόμαστε σε εμμονές, όταν κυριαρχούν ο φόβος και η βία, θα ακολουθήσουν βία και πόνος. Ας δώσει ο Θεός την ειρήνη σε ολόκληρο τον κόσμο”, κατέληξε ευχόμενος ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος.

Στο τέλος πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το Εισοδικόν της Ορθοδοξίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ